Marţi,
19.03.2024
Partial Noros
Acum
9°C

Handbal: Partida România – Suedia se va juca la Sibiu

Handbal: Partida România – Suedia se va juca la Sibiu

În 28 aprilie, Sala Transilvania va găzdui meciul de handbal dintre România și Suedia, partidă din cadrul campaniei de calificare la EURO 2022. În ședința de ieri a Consiliului Județean s-a acordat dreptul de folosință gratuită asupra Sălii Transilvania în perioada 22 – 30 aprilie pentru pregătirea Lotului Național Masculin de Handbal, dar și pentru disputarea partidei.   

Echipa României face parte din Grupa a 8-a de calificare, alături de Suedia, Muntenegru şi Kosovo, iar turneul final va fi găzduit de Ungaria şi Slovacia. La tragerea la sorți, România a făcut parte din a treia urnă valorică. Echipa naţională masculină de handbal nu s-a mai calificat la un turneu final continental din 1996.

După patru meciuri jucate în preliminarii, România ocupă locul trei în clasament, cu trei puncte. Suedia se află pe primul loc cu 6 puncte, urmată de Kosovo, cu trei puncte. Pe locul patru în clasament se află Muntenegru, cu două puncte. Se califică la turneul final ocupantele primelor două locuri. România a pierdut cu Suedia (33-30), a câștigat cu Muntenegru (36-27) și a pierdut surprinzător cu Kosovo (25-30), într-un meci desfășurat în 14 martie.

Campionatul European de Handbal Masculin din 2022 va fi cea de a 15-a ediție a Campionatului european de handbal masculin care va fi găzduit de Ungaria și Slovacia - de la 13 până pe 30 ianuarie 2022. Jocurile se vor juca la Budapesta, Debrecen, Veszprém și Szeged în Ungaria și Bratislava și Košice în Slovacia.

Foto: https://handbalmania.ro/

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Bibăneală Turcu

Acum 2 ani

Între 2 târguri de papuci și haine SH, este binevenit și un meci în sală!
Raspunde

Eu

Acum 2 ani

Handbal international la Sibiu ??? Foarte tare. Suedia e una dintre cele mai bune nationale de handbal din lume. Minune ca e asa meci la noi. Să sperăm că o să fie spectatori.
Raspunde

Handbal

Acum 2 ani

FRH a facut o concesie iubitorilor de handbal din Sibiu care ar dori sa sarbatoreasca cu acest prilej cei 100 de ani de la organizarea primului meci de handbal in Romania de catre profesorul Wilhelm Binder la liceul Brukenthal.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus