Miercuri,
12.05.2021
Partial Noros
Acum
24°C

Comisar european: Europenii pot atinge imunitatea colectivă până la jumătatea lunii iulie

Comisar european: Europenii pot atinge imunitatea colectivă până la jumătatea lunii iulie
Accelerarea livrărilor de vaccinuri permite Europei să vadă "lumina de la capătul tunelului", în pofida celui de-al treilea val al pandemiei de COVID-19 care continuă să se răspândească prin Europa, a declarat duminică, într-o emisiune televizată, comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, relatează AFP, conform Agerpres.

"Avem acum 52 de uzine care lucrează 24 de ore din 24, şapte zile din şapte în Europa pentru a produce vaccinuri împotriva COVID-19.

(...) Avem capacitatea de a produce şi livra pentru concetăţenii noştri europeni cele 360 de milioane de doze prevăzute până la finele trimestrului doi şi cele 420 de milioane necesare pentru a începe să vorbim despre acea imunitatea colectivă şi a o atinge la jumătatea lunii iulie", a subliniat comisarul european, în emisiunea Grand jury difuzată pe posturile RTL-Le Figaro-LCI, citată de Agerpres.

El a susţinut şi în cursul săptămânii trecute că Europa ar putea ajunge la imunitatea colectivă până în 14 iulie, aminteşte AFP.

"Lumina de la capătul tunelului se vede", a insistat comisarul european, care a mai apreciat că "mai e nevoie de câteva săptămâni pentru a limita propagarea virusului şi în acelaşi timp să se vaccineze foarte substanţial".

El a atenţionat că va trebui să se "treacă la o viteză superioară", asigurând însă în acelaşi timp că "acum ştim că este posibil să facem acest lucru" în plan industrial.

Vizualizari: 1499

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus