Joi,
18.08.2022
Cer Senin
Acum
21°C

Un piteștean mutat la Sibiu se implică în problemele comunității adoptive – curățenie în natură, programe pentru copiii de la țară

Un piteștean mutat la Sibiu se implică în problemele comunității adoptive – curățenie în natură, programe pentru copiii de la țară

Un piteștean care s-a stabilit în județul Sibiu a început să se ocupe tot mai mult de nevoile comunității care l-a adoptat. Acesta spune că își dorește în principal să ajute la îmbunătățirea educației civice, atât a turiștilor cât și a localnicilor. Până în prezent a creat o librărie online dedicată copiilor din zonele rurale, un ghid turistic despre Transfăgărășan și a făcut o donație către Salvamont Sibiu, însă activitatea sa nu se oprește aici. În viitor își dorește să realizeze mai multe programe care să ajute și animalele fără stăpân.

Răzvan Rădescu este fondatorul unei companii care se ocupă cu automatizări bazate pe machine learning și care activează în principal în zona de marketing online. Acesta a ajuns în atenția redacției după ce a primit mulțumiri din partea Salvamont pentru o donație pe care serviciul montan o aștepta de mult timp – un set de camere de monitorizare cinegetică pentru supravegherea refugiilor alpine. 

Piteșteanul, care acum locuiește în Porumbacu de Sus, nu își dorește să se știe prea multe lucruri despre el, spunând că preferă să continue să se ocupe de programele pe care le are deja, nu să iasă în „lumina reflectoarelor”. În schimb, a ales să vorbească despre realizările pe care compania sa, Celso, le-a avut până în prezent, în favoarea Sibiului. 

Recompense pentru copiii de la țară care citesc

Echipa lui Răzvan a creat, în primul rând, un concept dedicat copiilor din zonele rurale și a început cu cei din Porumbacu de Sus. SibiulCiteste.ro este o librărie online realizată în parteneriat cu RAMIT IMPORT EXPORT – una dintre cele mai vechi librării de la Sibiu. 

„Programul de implicare socială al acestui website este orientat către copiii din zona rurală, inițial cei din Porumbacu de Sus, care vor fi recompensați pentru diferite rezultate ce duc la îmbunătățirea educației populației de la sat (de exemplu pentru faptul că citesc câte o carte pe lună)”.

Site-ul a fost lansat recent și are disponibile numeroase titluri care pot fi cumpărate, transportul fiind gratuit în tot județul. Tot pe site, cei care își doresc anumite cărți dar nu și le permit momentan, le pot adăuga într-un wishlist care este disponibil timp de un an.

Ghid turistic pentru Transfăgărășan

Proiectul despre care am auzit prima dată se referă la dotarea serviciilor montane cu camere de monitorizare cinegetică pentru supravegherea refugiilor alpine. „Mulțumită unui piteștean mutat în Sibiu, începem monitorizarea refugiilor montane cu camere de supraveghere cinegetică. Suntem foarte interesați de Iezer și mai ales de Scara, după ce îl vom reface. Avem de prins niște oameni cărora nici animale nu le putem spune, pentru că am jigni bietele ființe. De acum încolo, ori va fi liniște, ori vom prezenta ceva noutăți!”, a fost mesajul transmis de Serviciul Salvamont Argeș.

Ei bine, această donație se încadrează într-un proiect mai mare, creat tot de echipa lui Răzvan. Transfagarasan.travel este un ghid turistic dedicat zonei Argeș – DN7C – Sibiu. 

„Deși nu este prezentat pe site, programul CSR al Transfagarasan.travel este destinat tuturor entităților care influențează peisajul turistic iar rezultatele variază. Până acum am inițiat donația de camere de monitorizare pentru Salvamont (vom dona câte o cameră pentru fiecare refugiu dacă se dovedește că sunt eficiente), am inițiat ecologizările în zonele de interes turistic (prima a fost la începutul lunii martie, la Porumbacu de Sus, unde vor mai exista încă 5 astfel de acțiuni) și am oferit serviciile de marketing destinate operatorilor turistici (toamna trecută am realizat peste 100 de website-uri gratuite pentru pensiuni/localuri/activități și vom continua vara aceasta)”, explică piteșteanul.

Acțiunea de ecologizare de la începutul acestei luni a fost organizată de primăria din Porumbacu de Sus, echipa mergând sub formă de voluntariat pentru a contribui la strângerea gunoaielor. Cu această ocazie au fost strânse cinci tone de deșeuri din mijlocul naturii.

Un alt program care ar urma să aibă un impact major în județul nostru se referă la animalele fără stăpân. „Ne dorim un parteneriat cu un ONG local care are și adăpost de câini (probabil Animal Life), pe care să îi ajutăm să organizeze campanii de sterilizări gratuite în zona rurală de lângă Sibiu și să îi ajutăm să golească adăpostul publicându-le câinii pe site-ul www.rescue-dogs.org.uk, prin care am găsit deja stăpâni pentru 800 de câini dintr-un adăpost din Dâmbovița”, explică Răzvan.

Toate acestea sunt finanțate de CELSO, însă sunt prezentate ca fiind susținute de Transfagarasan.travel. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Che

Acum 1 an

Pe vremuri in acel rau prindeam peste și beam apa ,din păcate acum din cauza unor jeguri umane nici o bălăceală nu mai poți face ! Îmi pare rau ,sa o spun dar natura nu ne mai suporta !
Raspunde

Ion Gheorghe

Acum 1 an

@Che nu e doar din cauza mizeriei. Acum vreo 10-15 ani niste dăștepți au regularizat toate albiile raurilor din fagaras. Si daca ar fi curat ca lacrima tot 0 sanse de balaceala, din cauza ca apa nu mai trece de glezna. Si ce pesti sa mai creasca in conditiile astea? Au omorat toate raurile hoții ăștia
Raspunde

Gina

Acum 1 an

Felicitari domnule Razvan Radescu! Acestia sunt oamenii despre care merita sa scrieti! Ma bucur ca-i gasiti si ne spuneti si noua despre ei. Si ma bucur ca astfel de oameni de isprava s-au mutat in judetul nostru!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un om

Acum 1 an

corect, iar ardeleni mandrii pleaca in germanica sa-i sclavageasca aia pe acolo! iar apoi mananca 'fainosag' ca nu mai au loc si le strica peisajul oltenii, valcenii si altii...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus