Un piteștean care s-a stabilit în județul Sibiu a început să se ocupe tot mai mult de nevoile comunității care l-a adoptat. Acesta spune că își dorește în principal să ajute la îmbunătățirea educației civice, atât a turiștilor cât și a localnicilor. Până în prezent a creat o librărie online dedicată copiilor din zonele rurale, un ghid turistic despre Transfăgărășan și a făcut o donație către Salvamont Sibiu, însă activitatea sa nu se oprește aici. În viitor își dorește să realizeze mai multe programe care să ajute și animalele fără stăpân.
Răzvan Rădescu este fondatorul unei companii care se ocupă cu automatizări bazate pe machine learning și care activează în principal în zona de marketing online. Acesta a ajuns în atenția redacției după ce a primit mulțumiri din partea Salvamont pentru o donație pe care serviciul montan o aștepta de mult timp – un set de camere de monitorizare cinegetică pentru supravegherea refugiilor alpine.
Piteșteanul, care acum locuiește în Porumbacu de Sus, nu își dorește să se știe prea multe lucruri despre el, spunând că preferă să continue să se ocupe de programele pe care le are deja, nu să iasă în „lumina reflectoarelor”. În schimb, a ales să vorbească despre realizările pe care compania sa, Celso, le-a avut până în prezent, în favoarea Sibiului.
Recompense pentru copiii de la țară care citesc
Echipa lui Răzvan a creat, în primul rând, un concept dedicat copiilor din zonele rurale și a început cu cei din Porumbacu de Sus. SibiulCiteste.ro este o librărie online realizată în parteneriat cu RAMIT IMPORT EXPORT – una dintre cele mai vechi librării de la Sibiu.
„Programul de implicare socială al acestui website este orientat către copiii din zona rurală, inițial cei din Porumbacu de Sus, care vor fi recompensați pentru diferite rezultate ce duc la îmbunătățirea educației populației de la sat (de exemplu pentru faptul că citesc câte o carte pe lună)”.
Site-ul a fost lansat recent și are disponibile numeroase titluri care pot fi cumpărate, transportul fiind gratuit în tot județul. Tot pe site, cei care își doresc anumite cărți dar nu și le permit momentan, le pot adăuga într-un wishlist care este disponibil timp de un an.
Ghid turistic pentru Transfăgărășan
Proiectul despre care am auzit prima dată se referă la dotarea serviciilor montane cu camere de monitorizare cinegetică pentru supravegherea refugiilor alpine. „Mulțumită unui piteștean mutat în Sibiu, începem monitorizarea refugiilor montane cu camere de supraveghere cinegetică. Suntem foarte interesați de Iezer și mai ales de Scara, după ce îl vom reface. Avem de prins niște oameni cărora nici animale nu le putem spune, pentru că am jigni bietele ființe. De acum încolo, ori va fi liniște, ori vom prezenta ceva noutăți!”, a fost mesajul transmis de Serviciul Salvamont Argeș.
Ei bine, această donație se încadrează într-un proiect mai mare, creat tot de echipa lui Răzvan. Transfagarasan.travel este un ghid turistic dedicat zonei Argeș – DN7C – Sibiu.
„Deși nu este prezentat pe site, programul CSR al Transfagarasan.travel este destinat tuturor entităților care influențează peisajul turistic iar rezultatele variază. Până acum am inițiat donația de camere de monitorizare pentru Salvamont (vom dona câte o cameră pentru fiecare refugiu dacă se dovedește că sunt eficiente), am inițiat ecologizările în zonele de interes turistic (prima a fost la începutul lunii martie, la Porumbacu de Sus, unde vor mai exista încă 5 astfel de acțiuni) și am oferit serviciile de marketing destinate operatorilor turistici (toamna trecută am realizat peste 100 de website-uri gratuite pentru pensiuni/localuri/activități și vom continua vara aceasta)”, explică piteșteanul.
Acțiunea de ecologizare de la începutul acestei luni a fost organizată de primăria din Porumbacu de Sus, echipa mergând sub formă de voluntariat pentru a contribui la strângerea gunoaielor. Cu această ocazie au fost strânse cinci tone de deșeuri din mijlocul naturii.
Un alt program care ar urma să aibă un impact major în județul nostru se referă la animalele fără stăpân. „Ne dorim un parteneriat cu un ONG local care are și adăpost de câini (probabil Animal Life), pe care să îi ajutăm să organizeze campanii de sterilizări gratuite în zona rurală de lângă Sibiu și să îi ajutăm să golească adăpostul publicându-le câinii pe site-ul www.rescue-dogs.org.uk, prin care am găsit deja stăpâni pentru 800 de câini dintr-un adăpost din Dâmbovița”, explică Răzvan.
Toate acestea sunt finanțate de CELSO, însă sunt prezentate ca fiind susținute de Transfagarasan.travel.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: răzvan rădescu , pitesti , ecologizare , Sibiu , Animal Life , reportaj , Salvamont Sibiu , stiri sibiu , porumbacu de sus
Vizualizari: 5156
Ultimele comentarii
Acum 6 ore
Comanescu
Acum 6 ore
1
Acum 6 ore
Anonim
Acum 6 ore
România Trezește
Acum 6 ore
Zz