Luni,
17.05.2021
Innorat
Acum
14°C

Anul alegerilor în PNL e incert. ”Încă nu s-a luat nicio decizie, se pot și amâna din cauza pandemiei”

Anul alegerilor în PNL e incert. ”Încă nu s-a luat nicio decizie, se pot și amâna din cauza pandemiei”

În aprilie 2017 se desfășurau ultimele alegeri în PNL Sibiu, iar Raluca Turcan câștiga un nou mandat după ce a candidat singură pentru această poziție. Mandatul de patru ani este aproape de final, însă perspectiva altor alegeri, atât la nivel local, cât și la nivel național, în acest an, este incertă. ”Deocamdată nu s-a luat nicio decizie privind organizarea alegerilor, eu nu știu de nicio decizie,  în acest sens. Am văzut că în presă au apărut informații legate de posibilitatea de a avea alegeri naționale în vară sau în septembrie-octombrie, însă în acest moment, la nivel local nu avem date referitoare la organizarea de alegeri interne. Încă nu s-a luat nicio decizie, alegerile se pot și amâna din cauza pandemiei”, susține secretarul general al PNL Sibiu, Constantin Șovăială.

Alegeri de jos în sus

Conform Statutului PNL, ”alegerile în organizațiile locale și județene, inclusiv în organizațiile interne se vor organiza cu cel puțin 45 zile înainte de data congresului PNL”. Astfel, atunci când se va cunoaște data organizării congresului PNL, organizațiile locale vor desfășura un calendar pentru a-și organiza propriile alegeri interne. ”Fără a cunoaște data congresului, este evident că nu știm nici data preconizată pentru alegerile interne”, explică Constantin Șovăială.

Cea mai importantă problemă legată de alegerile interne ale liberalilor ține, pe lângă posibile scenarii politice, de situația pandemiei. După Statutul partidului, numărul de delegați la congres nu poate fi mai mic de 1000. ”Aceștia sunt delegați de drept și delegați aleși în organizațiile județene”, scrie în statut. Având în vedere regulile de securitate sanitară aflate în vigoare e greu de presupus că o astfel de întrunire poate fi desfășurată în următoarele săptămâni.

Vot pentru Orban

 Până acum, 19 organizații din țară, și-au exprimat oficial, public, susținerea pentru Ludovic Orban pentru un nou mandat în fruntea partidului. Organizațiile din Dâmbovița, București, Iași, Hunedoara, Caraș Severin, Maramureș, Vrancea, Argeș, Călărași, sector 1, Sector 2, sector 4 București, Mureș, Teleorman, Bistrița, Ilfov, Prahova, Tulcea și Dolj au anunțat oficial că în vor susține pe actualul președinte al partidului, indiferent de ce alți contra-candidați va avea. În acest moment, fostul premier este singurul candidat care și-a anunțat decizia de a candida, o altă candidatură fiind așteptată de la premierul Florin Cîțu. Conform presei centrale, Cîțu mizează deocamdată pe susținerea a puține organizații. „Cu siguranță voi candida la o funcție în PNL. La prim-vicepreședinte, de exemplu. Voi candida la o funcție la vârful PNL, pentru că experiența pe care am acumulat-o poate ajuta PNL să se dezvolte și să facă față provocărilor politice în următorii ani. Am o relație foarte bună de colaborare cu Ludovic Orban, discutăm pe proiecte de legi, pe tot ce avem, nu sunt niciun fel de probleme. Am lucrat foarte bine și în guvernul precedent”, a declarat Florin Cîțu, într-un interviu la B1 TV. Organizația PNL Sibiu nu a avut până acum un vot intern pentru susținerea vreunui candidat.

Orban vizează candidatura la prezidențiale

Fostul premier Ludovic Orban a declarat săptămâna trecută că poziția de președinte al PNL, în situația în care va câștiga un nou mandat, va trebui să intre și în campania pentru alegerile prezidențiale. "E prematur, cum a spus colegul meu Florin Cîţu, să vă dau un răspuns. Sunt conştient de faptul că, odată înscris în lupta pentru un nou mandat de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, odată cu acest mandat, trebuie să iau în calcul şi candidatura la Preşedinţia României, pentru că preşedintele Partidului Naţional Liberal va trebui să intre în lupta pentru alegerile prezidenţiale din 2024. Sigur, pe de altă parte, sunt un om care am în vedere toate alternativele, în politică e bine să ai o gândire strategică”, a declarat Orban la Kanal D.

Liderul liberal a precizat că are în vedere toate alternativele posibile, că va face analize serioase, va studia foarte bine situaţia şi va acţiona prin decizii potrivite, pentru obiectivul de a câştiga alegerile prezidenţiale cu cel mai bun candidat. ”Răspunsul este că ştiu că odată cu candidatura la funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal trebuie să iau foarte în serios şi candidatura la preşedinţia României.", a explicat Ludovic Orban. 

Vizualizari: 1167

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Bogumil Agușteriței

Acum 1 lună

Ce trista a ajuns viata politica de dreapta din Sibiu! Ma uit in poza asta si cu exceptia (daca e el) primarului din Sadu, vad doar ****, bacterii, incompetenti, vesnici bugetari, regii gunoaielor din Sibiu, oameni de afaceri tepari care au falimentat tot si sinecuri prin functiile de stat. Frau Fodor a pus cruce pe FGDR iar gloabele astea eterne pe PNL. Trist.

Raspunde

Pribeagul

Acum 1 lună

O poza plina cu ratati, in functii de conducere, ce plimba tone de metal cu logo-uri germane pe ele, prin oras si nu numai.... de-a dreptul gretos.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus