Duminică,
09.05.2021
Cer Senin
Acum
17°C

Ce fac autoritățile în cazul căminului ilegal de vârstnici din centrul Sibiului? Prefect: ”Haideți să nu-i mai zicem așa”

Ce fac autoritățile în cazul căminului ilegal de vârstnici din centrul Sibiului? Prefect: ”Haideți să nu-i mai zicem așa”

Prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu, a comentat marți situația extrem de gravă apărută pe strada Moș Ion Roată, unde 15 persoane în vârstă, toate infectate cu Covid-19, au fost încuiate într-o clădire unde funcționa în afara legii un cămin pentru bătrâni.

Cel care i-a încuiat și părăsit fără nicio asistență de vreun fel este proprietarul afacerii, care de asemenea a fost internat cu Covid-19. Cadrele medicale care au venit să îi transporte la spital pe vârstnici au fost nevoiți să spargă ușile de acces.

”În primul rând, haideți să nu-i mai zicem așa. Nu a existat așa ceva, nu vorbim despre un cămin de persoane vârstnice. Cineva și-a luat în casa lui câteva persoane vârstnice. Să nu-i mai zicem cămin pentru că nu exista nicio autorizație în acest sens. O persoană, care o să vedem în ce condiții, a ținut în casă 15 persoane. Instituțiile statului fac verificări în acest caz și vor lua măsurile care se impun. Dacă ar fi fost cămin, persoanele respective ar fi fost vaccinate de mult și nu aveam aceste probleme”, a declarat prefectul Mircea Crețu.

Transportați la Spital, toți cei 15 vârstnici au fost diagnosticați cu Covid-19, trei dintre aceștia fiind în stare gravă.

Prefectul mai spune că autoritățile încearcă acum să vadă cine sunt acele persoane și dacă au aparținători, astfel încât să poată fi transferate, dacă este cazul.

Mai multe detalii despre situația foarte gravă descoperită în centrul Sibiului puteți găsi aici.

Vizualizari: 2293

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Der Konig

Acum 1 lună

Până să apară *** asta înfiorătoare de prefect, credeam că cel mai incompetent, arogant și indolent reprezentant al autorității locale este Frau. Dar acest nesimțit o întrece cu mult! Ăsta trebuie alergat pe șinele de tren din Gara Mică și dat în el ca-n sacul de cartofi!

Raspunde

Florin

Acum 1 lună

din articol reiese cu clartitate ca Autoritatile NU Fac nimic... sper sa nu fie asa, desi din partea prefecturii nu asteptam nimic din pacate ( cu exceptia incasarii salariilor generoase )
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 1 lună

Luati lumina dom' Prefect liberal: https://ro-ro.facebook.com/pg/CasaSeniorilorRoth/about/?ref=page_internal
Raspunde

Sibiu offline

Acum 1 lună

Domnule Florin, aveti vreo asteptare de la autoritati??? daca institutia ilegala a functionat, din spusele declarantilor in aticol, timp de 9ani de zile.... si in tot acest timp nimeni nu a intrebat-o de sanatate, ce credeti ca se va intampla in continuare?? Vreo mare minune.??? Doar cat a scris presa, pe urma se uita totul. Celelalte institutii care inca mai functioneaza tot ilegal in Sibiu vor fi verificate in vreun fel??? Eu personal nu cred. Azilul pe pe mos Ion Roata nu putea sa functioneze asa de mult timp ilegal fara sa aiba si complicitati...... Incercati Dvs sa deschideti ceva ilegal sa vedeti daca si cat puteti functiona.... Si sa uitam ca institutia azilului ilegal functiona in plin centru al Sibiului..... stati sa treaca o luna sau doua..... poate activitatea se reia, si tot ilegal......
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus