Luni,
05.12.2022
Ninsori Usoare
Acum
1°C

Inspectoratul Școlar atrage atenția sibienilor că există în județ unități școlare fără acreditare

Inspectoratul Școlar atrage atenția sibienilor că există în județ unități școlare fără acreditare

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu trag un semnal de alarmă și sfătuiesc părinții să aibă mare grijă în alegerea unităților școlare la care își înscriu copiii, având în vedere faptul că, în județul Sibiu au apărut multe unități de educație care nu sunt acreditate. Lipsa acestei acreditări pune copiii în postura de a nu putea participa la examenele naționale. Lista unităților școlare acreditate poate fi consultată pe site-ul inspectoratului.  

Reprezentanții IȘJ Sibiu atrag atenția asupra faptului că părinții riscă să-și înscrie copiii la unități de educație care nu au autorizații provizorii sau nu sunt acreditate de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP). În acest caz, nu pot fi eliberate documente școlare la final de an școlar care să fie considerate valabile sau legale, iar copiii nu se pot înscrie la examenele naționale cum sunt Evaluarea Națională sau Bacalaureatul.

„În județul Sibiu funcționează organizații/asociații/fundații care au în domeniul lor de activitate și desfășurarea unor activități de tip educativ sau de instruire educațională, care nu au autorizație provizorie/acreditare din partea Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP), conform legislației în vigoare. Recomandăm părinților să ia măsurile cele mai corecte, în interesul educațional al copiilor, atunci când își scriu copiii în cadrul acestor organizații/asociații, deoarece nu toate sunt autorizate/acreditate și în consecință nu pot elibera documente școlare la final de an școlar care să fie considerate a fi valabile și legale. Acest fapt atrage după sine condiționarea participării la examene de evaluare la nivel național (Evaluarea Națională la clasa a II-a, aIV-a, a VI-a, Evaluare Națională la clasa a VIII-a sau Bacalaureat), de susținerea unor examene de echivalare a studiilor făcute în cadrul acestor organizații/asociații/fundații”, se arată în comunicatul transmis de IȘJ.

În acest context, părinții trebuie să știe că singurele instituții autorizate și acreditate pentru desfășurarea activităților specifice învățământului din România, la nivelul județului Sibiu, sunt cele afișate pe lista Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, listă ce poate fi consultată pe site-ul instituției, secțiunea rețea școlară.

Sursa Foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus