Duminică,
14.08.2022
Parțial Noros
Acum
23°C

Simularea la matematică s-a desfășurat fără incidente. Peste 2.500 de elevi au fost prezenți

Simularea la matematică s-a desfășurat fără incidente. Peste 2.500 de elevi au fost prezenți

Elevii din clasa a VIII-a au susținut astăzi cea de-a doua probă a simulării examenului de Evaluare Națională. Au fost prezenți 2.505 elevi și au absentat 450. Proba s-a desfășurat fără incidente.

Astăzi, 30 martie, între orele 9.00 și 11.00, în unitățile de învățământ cu clase gimnaziale din județul Sibiu a fost susținută simularea probei de matematică din cadrul examenului de Evaluare Națională 2021 pentru absolvenții clasei a VIII-a. Elevii din comuna Tilișca aflată în carantină și cei aflați în izolare nu au putut susține acest examen. Pentru ei se va organiza o sesiune specială.

Din cei 2.955 elevi care puteau susține această simulare au fost prezenți 2.505 elevi (84,77%) și 450 elevi (15,23%) au absentat.

Nu au existat probleme în privința organizării simulării la această probă, toate unitățile de învățământ cu clase gimnaziale putând accesa, multiplica și distribui subiectele la timp. Nu au fost raportate situații de elevi eliminați sau elevi cu probleme de sănătate în timpul desfășurării probei.

Din cauza deciziei de carantinare emisă de către Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu în 19.03.2021, privind aprobarea scenariului de funcționare a unităților de învățământ din județul Sibiu în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, 8 elevi din cadrul Școlii Gimnaziale Tilișca nu au susținut simularea examenului de Evaluare Națională. De asemenea, 16 elevi de la Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” Sibiu, 22 elevi de la Școala Gimnazială Nr. 2 Cisnădie, 20 elevi de la Școala Gimnazială Nocrich și 16 elevi de la Școala Gimnazială Nr. 18 Sibiu nu au participat la simularea EN8, proba pentru disciplina matematică, din cauza unor cazuri de elevi confirmați pozitiv.

Următoarea etapă a simulării examenului de Evaluare Națională 2021 pentru absolvenții clasei a VIII-a se va desfășura în 31.03.2021 (limba și literatura maternă).

Sursa Foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus