Miercuri,
07.12.2022
Innorat
Acum
6°C

Circulație restricționată în cartierul Arhitecților, pentru lucrările de lărgire a drumului. Finalizarea lucrărilor, prelungită a treia oară

Circulație restricționată în cartierul Arhitecților, pentru lucrările de lărgire a drumului. Finalizarea lucrărilor, prelungită a treia oară

Autoritățile județene anunță reluarea lucrărilor pe șantierul de extindere la trei benzi de circulație a unei porțiuni din DJ 106 C, în zona cartierului Arhitecților. Termenul de finalizare a lucrărilor a fost prelungit pentru a treia oară.

După sezonul rece, lucrările de lărgire la trei benzi a DJ 106C au fost reluate vizând deocamdată mai ales relocarea rețelelor de apă și canalizare, a celor electrice și de telecomunicații. ”În luna aprilie 2021 vor continua lucrările de relocare a rețelelor menționate anterior și se vor realiza casetele pentru fundația drumului. Totodată, se vor finaliza lucrările la podețul de la km 3+300 km. De asemenea, vor fi reluate lucrările la podul peste pârâul Seviș unde se va realiza stratul de uzură la trotuare, rampele înainte și după pod care se vor finaliza odată cu sistemul rutier proiectat, asfaltarea pe DJ 106C, iar la sfârșit va fi montat parapetul de protecție”, se arată într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului de către Consiliul Județean Sibiu.

În anumite zone unde se derulează lucrări, circulația este restricționată pe o singură bandă. ”Apelăm la înțelegerea tuturor participanților la trafic și, în special, la înțelegerea locatarilor din Cartierul Arhitecților pentru disconfortul creat de lucrările de extindere a drumului. Însă, îi asigurăm că la final vom avea un drum modernizat, ceea ce va conduce la fluidizarea circulației rutiere în zonă”, spune Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, instituție care finanțează lucrările în discuție.

Lărgirea la trei benzi a acestui drum, cu trotuare și piste pentru biciclete, și la patru benzi a podului peste râul Seviș are drept termen de finalizare a lucrărilor data de 15 noiembrie 2021, mai anunță Consiliul Județean Sibiu. Inițial, lucrările erau prevăzute a se încheia în 2020. Din cauza pandemiei, constructorii de la Strabag au cerut mai întâi o prelungire de 45 de zile a termenului pentru prima parte din contract, cea de proiectare și obținere a tuturor avizelor și autorizațiilor necesare. În decembrie anul trecut, Consiliul Județean Sibiu anunța semnarea unui nou act adițional, de prelungire a termenelor până în septembrie 2021. Motivul: nu erau încă expropriate toate suprafețele necesare. ”Termenul contractual după ultimul act adițional este septembrie 2021, motivat de  aprobarea sensului giratoriu de la km 1+340 (Kaufland) și demersurile administrative privind culoarul de expropriere. În prezent nu avem motive care să conducă la depășirea ultimului termen de finalizare stabilit (septembrie 2021). Considerăm ca lucrările vor fi finalizate conform contractului și actelor adiționale. Până în prezent graficul de lucrări a fost respectat, motiv pentru care apreciem o mobilizare bună a constructorilor”, arătau atunci reprezentanții CJ Sibiu, la solicitarea Turnul Sfatului.

 

Sursa foto: Consiliul Județean Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2483

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Un sibian

Acum 1 an

niste MEGA incompetenti!!!
Raspunde

Omnl

Acum 1 an

niste argumente ai?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus