Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

La Sadu, fermierii mici și mari, producătorii și procesatorii au devenit parteneri ai administrației locale și beneficiază de programe dedicate exclusiv lor

La Sadu, fermierii mici și mari, producătorii și procesatorii au devenit parteneri ai administrației locale și beneficiază de programe dedicate exclusiv lor

Sprijinul celor care activează în sectorul agricol pe raza comunei Sadu a devenit un capitol disctinct în strategia de dezvoltare locală.

Desfășurarea activităților de producție a produselor agroalimentare se face acum și cu implicarea efectivă a autoritătilor prin înființarea la nivelul organigramei primăriei a unui departament de dezvoltare rurală, care va oferi consultanță de specialitate comunitătii sădenilor pentru accesarea de fonduri europene derulate prin Pragramul National de Dezvoltare Rurală, încurajare și sprijin pentru înființarea formelor asociative și promovarea producătorilor.

PGL-urile (Punctele Gastronomice Locale) reprezintă o oportunitate majoră de dezvoltare a satului românesc, iar un astfel de obiectiv s-a implementat cu succes și în Sadu, Chivuța Veștemean având acum oportunitatea de a-și desface de acasă produsele preparate în gosopodăria proprie, în condiții de respectare a tuturor normelor igienico-sanitare.

Un alt proiect local care este în curs de dezvoltare a început cu înfiintarea Cooperativei Agricole "Merinde de Sadu" proiect care a adus la aceeași masă producători și procesatori de legume-fructe, carne proaspată și preparată de porc, oaie si pasăre și  produse de  panificație.

Avantajul apartenenței la o formă asociativp se va putea cuantifica în perioada imediat următoare la deschiderea apelurilorpentru  exercițiul financiar 2021-2027, când cei organizați astfel vor primi punctaj suplimentar.

Înființarea în cursul anului 2021 a unei piețe volante de weekend a producătorilor zonali organizată într-o locație din centrul comunei cu orientare către turiști, locuitorii comunitătilor învecinate și municipiului Sibiu arată determinarea autoritătilor locale de a dezvolta comuna Sadu prin notorietatea produselor specifice.

O altă direcție de dezvoltare se orientează către producătorii de artizanat. Aceasta a început deja în anii trecuți cu organizarea de evenimente de promovare a materiei prime, lâna de oaie, care are un potențial maxim și o gamă multiplă de utilizări .

La Sadu, pentru fermieri si meștesugari orizontul de dezvoltare devine tot mai bine conturat.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus