Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Omagiu primilor gemeni de la AFT Sibiu. Și-au găsit sfârșitul la trei ani distanță

Omagiu primilor gemeni de la AFT Sibiu. Și-au găsit sfârșitul la trei ani distanță

În primăvara anului 2015 ziarul Turnul Sfatului prezenta un caz unic la Academia Forțelor Terestre din Sibiu: doi frați gemeni își dedicau viața carierei militare. Din păcate, destinul tragic a făcut ca doar câțiva ani mai târziu amândoi să-și găsească sfârșitul.

Gabriel Cătălin Pohace și Mihai Mădălin Pohace au făcut pasul către Academia Forțelor Terestre din Sibiu ”din dorința de a avea o viață palpitantă și de a duce mai departe valorile militare, reprezentate cu succes de alți membri ai familiei”.

”Suntem  studenți în anul I, născuți în 1993 din părinți: tata, Pohace Dumitru – mecanic lăcătuș, mama, Pohace Adela – cadru militar, absolventa a Scolii Militare de Maiștrii și Subofițeri de Transmisiuni din Sibiu. În prezent îndeplinește este plutonier adjutant în unitatea 01714 Pitești, în domeniul Comunicații și Informatică”, spunea acum șase ani Gabriel Cătălin.

”Am ales cariera militara nu atât la indemnul părinților, cât din dorința de a avea o viață palpitantă și de a duce mai departe valorile militare, reprezentate cu succes de alți membri ai familiei”, îl completa fratele său.

Timp de 24 de ani, Mădălin si Cătălin au fost mereu împreună, în fiecare zi. În anul 2017 au absolvit Academia Forțelor Terestre de la Sibiu, motivați și încântați de drumul ales. Cine i-a cunoscut poate confirma că aveau, încă de pe băncile academiei, toata puterea, curajul și ambiția pentru a ajunge foarte departe în cariera militară. Pentru toți colegii erau un exemplu.

În 2017, Cătălin Pohace a ales o funcție la Regimentul de Infanterie Marină din Babadag, era pasionat de înot și mare, își dorea să evolueze în carieră în această unitate cu specific unic. Era dornic de aventură, își dorea să participe și la o misiune în teatrul de operații. Toate aceste planuri s-au terminat brusc, când pe 15 mai 2018, tocmai în mare și-a găsit sfârșitul. Fratele lui, părinții și colegii au primit vestea ca pe un șoc.

Ministerul Apărării Naționale a relatat toate acestea într-un omagiu adus celor doi gemeni pe pagina oficială de facebook a instituției.

”Mădălin Pohace a găsit forța să meargă mai departe. Mădălin și-a început cariera la Regimentul 528 ISR Cercetare din Brăila, iar în 2019 s-a mutat la Ploiești. S-a însurat, și-a întemeiat o familie, totul părea bine, în special după venirea pe lume a băiețelului lor.

Luna octombrie 2020 a venit cu un diagnostic greu de înțeles pentru un tânăr la început de drum: tumoră cerebrală. Lupta fostului nostru coleg, locotenentul Pohace Mădălin, părea că se sfârșește totuși după prima operație și speranța își făcea din nou loc. Însă, la două luni după operație, Mădălin s-a internat din nou la Spitalul Militar Universitar de Urgență Central din București deoarece tumora reapăruse, de data aceasta fiind însoțită și de un edem”, arată reprezentanții MApN.

La momentul internării, Mădălin avea pierderi de cunoștință și abia mai vedea. În dimineața operației deja nu mai vedea cu ochiul stâng, iar picioarele nu le mai simțea.

”Astfel, în dimineața zilei de 10 Decembrie 2020, în jurul orei 09:15, camaradul nostru intră în sala de operație și iese 6 ore mai târziu. Medicii au rămas însă rezervați, tumora a fost denumită unică în Europa. Colegul nostru nu a renunțat la luptă, alături de el fiind și toți camarazii lui.

Cu toate eforturile depuse de medici și Mădălin, luni 29 martie, la doar 27 de ani, Mădălin a plecat dintre noi, lăsând  în urmă o soție, un înger de doar un anișor și o mamă căreia îi dorim să găsească putere să meargă mai departe. Ne dorim să ne amintim de colegii noștri ca de niște adevărați luptători. Cu zâmbetul pe buze, doritori de aventură, cu un drum clar ales în viață pentru care au muncit și ar mai fi muncit dacă timpul le-ar fi permis.

Astăzi camarazii, familia și prietenii îl vor conduce pe ultimul drum.

Rămas bun, Mădălin!

Odihnește-te în pace și tu Cătăline, acum ești din nou împreună cu fratele tău!”, încheie omagiul camarazii lui din MApN.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 90310

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Munteanu

Acum 2 ani

Ce destin! Cand auzi asemenea cazuri, nu mai poti sa te indoiesti ca exista un destin al fiecarui om caruia nu ne putem sustrage...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Jiji

Acum 2 ani

Cine i-a inrolat pe amandoi in armata ? Acolo s-a gresit, cand ATU Sibiu, le-a primit dosarul amandurora! Eu stiu ca regula, se admite unu singur in armata, unu singur dintr-o familie! PUNCT ! Asa vedem ce comisii de admitere avem la Sighii... bah, mai puneti si neuronul ala la procesat ! Speciali militari fara creier, ce sunteti ! Numa grade si bani, si pensii mai mari decat salariile, atat aveti in capetele alea! Hai valea cu cazarmile din oras, lasati-ne sa traim linistit, afara cu voi din oras, trantorilor! In camp, la munte, nu in centrul oraselor! Va trebuie carne de tun, civili, si stati ascunsi dupa civili! Marsh!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus