Duminică,
16.05.2021
Ploi Scurte
Acum
12°C

Carantinarea Cisnădiei: patru filtre rutiere, timp de două săptămâni

Carantinarea Cisnădiei: patru filtre rutiere, timp de două săptămâni

Patru filtre rutiere vor fi instituite în zona orașului Cisnădie, începând cu ora 00:00 a zilei de 02.04.2021, timp de două săptămâni, transmit reprezentanții IPJ Sibiu. În zona cea mai aglomerată, între municipiul Sibiu și Cartierul Arhitecților, filtrul de poliție va fi în zona benzinăriei de pe Calea Cisnădiei.

"În contextul instituirii măsurii carantinei zonale pentru orașul Cisnădie, începând cu ora 00:00 a zilei de 02.04.2021, timp de două săptămâni, polițiști, jandarmi și polițiști locali sunt mobilizați în misiuni de verificare a măsurilor dispuse. În această perioadă, pentru protecția cetățenilor, sunt realizate dispozitive eficiente care să prevină orice incident și care să intervină în cazul nerespectării măsurilor instituite" se arată în informarea IPJ Sibiu.

Citește și Cisnădia intră de vineri în carantină. Lista restricțiilor și modelele de declarații

Potrivit polițiștilor, se va acționa în sistem integrat atât la intrarea în/ ieșirea din zona carantinată, cât și în interiorul acesteia pentru a ne asigura că cetățenii respectă toate măsurile de protecție sanitară.

În zona orașului Cisnădie vor fi instituite patru filtre rutiere, astfel:

1.    DJ 106D - intrarea în Cisnădie dinspre Cisnădioara (Sala Polivalentă) 

2.    DJ 106 C - intrarea în Cisnădie dinspre Sadu

3.    DJ 106 D - intrarea in Cisnădie dinspre DN 1 (in imediata apropiere a căii ferate)

4.    Calea Cisnădiei din municipiul Sibiu – intrarea în Cisnădie, în zona stației de alimentare cu carburant. 

Membrii comunității trebuie să țină cont de faptul că:

-   este strict interzisă intrarea/ieşirea din zona carantinată prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile naţionale, judeţene, comunale şi forestiere;

-   se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 3 aprilie – 4 aprilie 2021, în intervalul orar 20,00-2,00 pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase;

-   în intervalul orar 05,00 – 20,00, în interiorul zonei carantinate, se poate circula doar în anumite situații prevăzute de actul normativ, printre care amintim deplasarea în interes profesional, deplasarea pentru asigurarea de bunuri de strictă necesitate, pentru asistență medicală care nu poate fi amânată sau nu se poate realiza de la distanță, deplasarea în scopul donării de sânge, în scop umanitar sau de voluntariat, pentru îngrijirea sau administrarea unei proprietății sau pentru alte motive justificate cum ar fi îngrijirea copiilor, a vârstnicilor, a persoanelor bolnave ori în caz de deces al unui membru de familie, pentru administrarea de vaccin împotriva SARS-CoV-2;

-   o precizare importantă este cea legată de circulația persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, care se pot deplasa în afara locuinței, motivat, doar în intervalul orar 10,00 – 13,00, în vreme ce persoanele cu vârsta de sub 65 de ani pot circula în intervalele orare 06,00 – 10,00, respectiv 13,00 – 20,00;

-   în intervalul orar 20,00 – 05,00 este permisă circulația persoanelor numai în interes profesional, pentru asistență medicală care nu poate fi amânată sau realizată de la distanță, îngrijirea copiilor, a vârstnicilor, a persoanelor bolnave ori în caz de deces al unui membru de familie, pentru administrarea de vaccin împotriva SARS-CoV-2. 

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator, cu precizarea programului de lucru, sau o declaraţie pe propria răspundere cu precizarea intervalului orar necesar desfășurării activității.

Textul complet al hotărârii, precum și modelele de declarații îl găsiți aici  https://sb.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/ 

Polițiștii fac apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. 

Comentarii

1 comentarii

Auschwitz

Acum 1 lună

Este interzis să ieșiți din bula unde :"Virusurile nu sunt organisme vii" Dr. Stefan Lanka sau că Virusurile nu au fost izolate sau purificate științific , oare ni se ascund cauzele reale ,concluziile le tragem singuri .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus