Joi,
23.09.2021
Parțial Noros
Acum
6°C

Operațiunea „Salvați-l pe Shpitz”: cățelul pentru care doi sibieni au mers până în Germania și-a ales o nouă familie

Operațiunea „Salvați-l pe Shpitz”: cățelul pentru care doi sibieni au mers până în Germania și-a ales o nouă familie

Câinele de întors oile care a fugit de la stăpână din Germania, a fost prins în sfârșit. După câteva săptămâni în care nu a stat la nimeni, iar cei doi sibieni care i-au purtat de grijă înainte să fie adoptat chiar au plecat în căutarea lui, acum ar putea fi adoptat de o familie care i-a dat să mănânce în toate aceste zile pline de aventuri pentru patruped.  

Povestea lui Shpitz a înduioșat mulți iubitori de animale care au urmărit în ultimele săptămâni pagina de Facebook a lui Marie Jeanne Schweffer. Alături de soțul ei, Eddy, are la Șeica Mare un adăpost pentru animalele fără stăpân. De aici a plecat și Shpitz, către o femeie din Germania, care însă l-a pierdut. Comunitatea s-a mobilizat și a strâns banii necesari pentru ca cei doi să lase lucrurile în ordine în adăpostul de la Sibiu pentru câteva zile și pentru drumul pe care l-au făcut până la locul unde a fost văzut Shpitz ultima dată.

O persoană ar fi reușit să îl prindă, iar timp de câteva zile, informații despre Shpitz nu au mai existat. Marie Jeanne a continuat să facă postări pe Facebook, să dea telefoane și să încerce să îl găsească. Apoi, când în sfârșit a aflat la cine este și că e în viață, totul părea că va avea un final rapid și fericit. Însă câinele a scăpat din nou. Din fericire, a stat pe lângă casa unei familii care s-a atașat de el și a început să-l hrănească.

„L-am găsit de atunci, de când am ajuns în zonă, dar nu l-am putut prinde. Mai departe ne-au ajutat cei din Germania. Am instalat capcana acolo unde venea și ne bucurăm că acum este în regulă. E sănătos și în siguranță, după cum se vede e gras și fericit, deoarece a stat pe lângă o curte unde a fost hrănit. Trei săptămâni Shpitz a stat în același loc. Pendula între o fermă de vaci, câteva gospodării de țară și o pădure”, spune sibianca.

Bucuria cea mare este că familia care i-a purtat de grijă ar vrea să îl adopte. „Dacă merge totul bine, speram că îl adoptă chiar familia aceea. Ar fi minunat să rămână chiar în locul pe care și l-a ales.”

Citește și Doi sibieni merg în Germania să recupereze un câine adoptat care a fugit de acasă

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus