Marţi,
24.05.2022
Acum
0°C

Peste 100 de medici de familie sibieni vor să se implice în vaccinarea împotriva COVID-19. Rămâne problema organizării

Peste 100 de medici de familie sibieni vor să se implice în vaccinarea împotriva COVID-19. Rămâne problema organizării

Peste 100 de medici de familie din județul Sibiu și-au exprimat dorința de a desfășura activități de imunizare împotriva Covid-19, anunță reprezentanții DSP. Lista cu aceștia a fost trimisă către Ministerul Sănătății. Medicul Loredana Piloff, președintele Societății Naționale de Medicina Familiei spune că este nevoie de o metodologie strictă din acest punct de vedere și că principala problemă cu care se vor confrunta medicii de familie este cea de creare de circuite. În momentul de față, spune ea, cabinetele din Sibiu nu sunt pregătite pentru vaccinare.

Potrivit declarațiilor făcute de medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, persoanele ar putea să vaccineze în cabinetele medicilor de familie la sfârșitul lunii aprilie, începutul lunii mai.

În momentul de față, 104 medici de familie din județul Sibiu și-au exprimat dorința de a desfășura activități de imunizare împotriva Covid-19. Alte detalii însă, nu se cunosc în acest moment. Medicul Loredana Piloff, președintele Societății Naționale de Medicina Familiei spune că până acum nu a fost emisă o metodologie în acest sens și precizează că, pentru ca medicii de familie să poată vaccina anti-COVID au nevoie de condiții specifice, de săli speciale, de săli de așteptare, iar multe dintre cabinete nu dispun de asemenea spații, problema principală fiind cea legată de crearea de circuite.

„În momentul de față nu cunoaștem foarte multe aspecte legate de vaccinarea anti-COVID în cabinetele medicilor de familie. Avem nevoie de o metodologie strictă, iar principala problemă este cea legată de circuite. Vor trebui create condiții specifice cu săli speciale, săli de așteptate, circuite care să separe pacienții de cei care vin pentru vaccinare. Cele mai multe dintre cabinete nu dispun de spații corespunzătoare. Deocamdată nu sunt condiții pentru a putea realiza vaccinarea. Așteptăm și noi”, a declarat pentru Turnul Sfatului. Dr. Loredana Piloff. 

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, a declarat la jumătatea lunii martie, că la sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai va începe vaccinarea și în cabinetele medicilor de familie. Va fi folosit vaccinul Johnson&Johnson și, posibil, și cel de la AstraZeneca. De asemenea, în urmă cu câteva zile a anunțat ca vaccinarea prin cabinetele medicilor de familie nu se va face prin programarea în platforma de vaccinare, ci procesul se va desfășura la fel ca în cazul vaccinărilor antigripale, sezoniere. Fiecare medic de familie urmează să-și cartagrafieze pacienții zilnici, după care datele vor fi centralizate în Registrul Electronic Național al Vaccinării.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus