Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Prima zi de vineri cu restricții de weekend pentru municipiul Sibiu, Șelimbăr și alte patru localități

Prima zi de vineri cu restricții de weekend pentru municipiul Sibiu, Șelimbăr și alte patru localități

Astăzi este prima zi de vineri în care sunt impuse restricțiile de weekend, în municipiul Sibiu, Șelimbăr, Târnava și Șura Mare, care au o rată a incidenței cumulate de peste patru cazuri la mia de locuitori. Deși aceste restricții se aplică teoretic și în Cisnădie și Tilișca, care sunt în carantină zonală, iar restricțiile sunt mai extinse decât cele de weekend.

ORAŞ CISNĂDIE

6.37

ŞELIMBĂR

5.74

TILIŞCA

5.51

MUNICIPIUL SIBIU

5.16

ŞURA MARE

4.29

TÂRNAVA

4.11

Astfel, deplasarea în afara locuinței va fi interzisă începând cu ora 20, pentru cei care nu au un motiv întemeiat, și nu cu ora 22, așa cum este valabil în cursul săptămânii. Terasele și magazinele vor avea un program mai redus în următoarele trei zile, până la ora 18.

Ca o excepție, circulaţia persoanelor în noaptea de 3 spre 4 aprilie va fi permisă între orele 20.00 și 2.00 noaptea pentru participarea la slujbele religioase organizate cu ocazia Paştelui catolic. 

Pentru unităţile administrativ teritoriale cu incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori se pun în aplicare următoarele măsuri:

(1) Se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20,00-5,00, cu următoarele excepţii:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;
b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;
c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
d)deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie;

(2) Se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 5,00-18,00.

(3) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, prevăzut la art.1 alin. (1) lit. a persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator ori o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil ( anexă la prezenta hotărâre).

(4) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, prevăzut la art.1 alin. (1) lit.b şi d persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil ( anexă la prezenta hotărâre).

(5) Aplicabilitatea măsurilor prevăzute la articolul 1 încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 6425

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus