Joi,
17.06.2021
Cer Senin
Acum
16°C

FOTO – Cele mai bune locuri de parcare de pe strada 9 Mai, rezervate mașinilor Primăriei

FOTO – Cele mai bune locuri de parcare de pe strada 9 Mai, rezervate mașinilor Primăriei

Începând de astăzi, cele mai bune șase locuri de parcare de pe strada 9 Mai sunt rezervate angajaților serviciilor publice din cadrul Primăriei Sibiu.

Măsura vine la doar câteva zile după ce Consiliul Local Sibiu, la propunerea primarului Astrid Fodor, a extins zona pietonală din Piața Mică, desființând 21 de locuri de parcare din vecinătatea teraselor.

Săptămâna aceasta au fost realizate marcajele rutiere pentru rezervarea a șase locuri de parcare din capătul străzii 9 Mai special pentru ”Serviciile Publice”. Menționăm că în cadrul Primăriei Municipiului Sibiu funcționează mai multe servicii publice cu sediul în Piața Mică, precum Serviciul de Administrare a Domeniului Public sau Serviciul de Administrare a Bazelor Sportive și de Agrement, în vreme ce Serviciul de Management și Salubrizare are sediul pe strada 9 Mai, la câțiva pași.

Contactați de reporterul Turnul Sfatului, reprezentanții municipalității sibiene au ținut să specifice faptul că cele șase locuri de parcare sunt rezervate mașinilor de serviciu, nu celor personale ale angajaților.

”Aceste șase locuri de parcare de pe str. 9 Mai sunt rezervate utilitarelor și mașinilor de serviciu aparținând serviciilor publice, doar în perioada luni - vineri, în intervalul orar 7-17. În restul timpului, pot fi utilizate de publicul larg. Subliniem că aceste locuri de parcare NU sunt rezervate mașinilor personale ale angajaților serviciilor publice, ci strict autovehiculelor cu care se efectuează deplasări în teren, în interes de serviciu”, a explicat Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Decizia nu a fost primită prea bine de sibieni, în special cei care locuiesc în zonă, mulți fiind nemulțumiți de numărul oricum redus al locurilor de parcare disponibile.

Sursa foto: Adrian Hotea/Facebook

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

13 comentarii

Jurgen Plopp

Acum 2 luni

Mi se pare normal ca, intr-un oras ca Hermannstadt, care fara aportul nemijlocit al comunitatii sasalailor de-a lungul secolelor in care a ajuns cel mai dezvoltat de pe aceasta fata a planetei, autoritatile locale sa aiba macar locuri de parcare rezervate unde vor ele! Incepeti sa va caracalizati, stimati sibieni! Respectati-va autoritatile!
Raspunde

Neluțu O

Acum 2 luni

Noi, care locuim 24/24 în zona pietonală, unde parcăm? Noi nu venim la serviciu,venim la propietățile noastre, acasă!!! V-au votat să lucrați în interesul cetățenilor, nu să vă rezervați parcări, în detrimentul lor!!! Ați zis că veniți cu bicicletele, mai alaltăieri, sau pe jos , minciuni !
Raspunde

Sibian

Acum 2 luni

Iar ceilalti vor parca pe trotuar.De mult nu mai poti sa mergi in Sibiu pe trotuar de la un capat la altul fara sa fi nevoit sa mergi cate o bucata buna pe sosea din cauza masinilor parcate. Ce este mai distrativ este faptul ca si in apropierea sediului Politiei Rutiere, singurul trotuar este blocat complet de masini. Ma intreb cine sunt proprietarii?
Raspunde

Nicu

Acum 1 lună

Aceasta este o alta nesimtire facuta de Primarie, oare chiar nu mai sunt oameni acolo care sa lucreze in folosul comunitatii ci doar pentru interesele lor meschine, a acestor functionari carora nu le mai ajung beneficiile de care dispun. Desi aveau locuri de parcare in Piata Mica, acum au si pe 9 Mai, ce urmeaza sa aiba locuri in toate cartierele?
Raspunde

Luca

Acum 2 luni

Cred ca toata Piata Mica este ocupata de catre autoturismele celor care au legatura cu Primaria , pe baza unui card . Se poate urmarii lucrul acesta . Apoi , ar trebui lamurita situatia juridica a permiselor de parcare gratuite , asa zisele : "in exercitiul functiunii" acordate unor entitati private . Daca faci un calcul , paguba anuala , este de milioane . In loc sa construiasca o parcare subterana in centrul vechi , recurg la tot felul de smecherii ca sa le fie bine ... turistii - nu conteaza , desigur .
Raspunde

John doe

Acum 2 luni

Fraierii care lucreaza sau locuiesc in zonele parcarilor cu plata, pot plati abonament dar astia de la stat iar sunt Ubermenschen.
Raspunde

Birtu

Acum 2 luni

Cred ca trebuiau mai multe locuri pentru angajatii primariei,dupa ce se spetesc muncind pentru populatia orasului si turisti ar merita mai mult! As rezerva intreaga zona pentru ei.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Tamcau opreliste

Acum 2 luni

ba ca revoltati sunteti la comentarii. ar trebui sa puneti si soferii de autobuz sa si ia bilet
Raspunde

Un sibian

Acum 2 luni

aceiasi GOLANIE este si la muzeul Astra in Dumbrava Sibiului...jumate locurile sunt rezervate angajatilor!!! oare aia nu pot sa parcheze la strada si sa lase locurile pentru platitorii de bilete???!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Andrei

Acum 2 luni

Ce îmi place când va tăvăliți :)) sunt locuri pentru mașinile instituției, nu pentru ale angajatilor, văd că au pus 7-17, sunt sute de locuri in Sibiu ocupate așa gen Calea Dumbrăvii,Magheru la CJ, Piața Unirii, celebra parcare Xenopol ocupata aproape toată de împăratul romanilor, pe Avram Iancu, T. Popoviciu, pe Revoluției nu vb că au aia cred că 200 de locuri și au mașinile parcate peste tot...deci aia care împart nu au voie să-și rezerve? Cred că sunteți ipocriți deja...
Raspunde

Un sibian

Acum 2 luni

n-ar trebui sa aiba dreptul sa imparta ceva PUBLIC...si nici sa obtina nici un fel de avantaje din asta!!!!
Raspunde

Aci Duțu

Acum 2 luni

Păi dacă au ordin de la partid, ce contează logica sau ipocrizia? nu observi, după cum scriu, că sunt cam tot aceeași?
Raspunde

:))

Acum 2 luni

Am trecut azi pe acolo, pe la ora 18 erau cel puțin 10 locuri libere, fara cele 6 "cele mai frumoase", erau libere chiar și în fața la Transagape. Cat despre cele mai frumoase locuri, nu știu ce criterii de selecție aveți voi, eu vreau sa fie loc de parcare, oricât de urat ar fi....mi se pare că doar încercați să băgați strâmbe
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus