Joi,
15.04.2021
Parțial Noros
Acum
6°C

Patronul azilului ilegal plin de bătrâni infectați cu Covid-19 a plecat în Germania

Patronul azilului ilegal plin de bătrâni infectați cu Covid-19 a plecat în Germania

Patru vârstnici din cei 15 diagnosticați cu COVID și găsiți încuiați într-o casă de pe strada Moș Ion Roată, din Sibiu, se află internați la Spitalul Clinic Județean Sibiu. Starea lor este stabilă și primesc tratament de specialitate. Un al cincilea pacient provenit din aceeași casă a cerut externarea deși se afla în stare gravă. Potrivit unor surse neoficiale ar fi vorba despre proprietarul casei, cel care i-a încuiat pe vârstnici, după ce a plecat la spital. Acesta ar fi plecat să se trateze în Germania.

Vă reamintim că la finalul lunii martie aceste persoane, toate infectate cu Covid-19, au fost încuiate într-o clădire din centrul Sibiului, unde funcționa în afara legii un cămin pentru bătrâni. Cel care i-a încuiat și părăsit fără nicio asistență de vreun fel este proprietarul afacerii, care de asemenea a fost internat cu Covid-19. Acesta se afla, de asemenea, internat la spitalul județean. Surse neoficiale spun că bărbatul a cerut externarea din spital și a plecat să se trateze în Germania, acesta fiind cetățean german.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean din Sibiu, în momentul de față, cele patru persoane în vârstă rămase la spital sunt stabile și primesc tratament de specialitate. De asemenea, aceștia confirmă externarea la cerere a unui pacient provenit din casa de pe strada Moș Ion Roată, deși starea acestuia era una gravă.   

„În momentul de față, cei patru pacienți din plasament internați la SCJU Sibiu sunt stabili, sunt monitorizați și primesc tratament de specialitate. Un al cincilea pacient internat inițial în altă unitate spitalicească a fost transferat la SCJU Sibiu pe fondul evoluției nefavorabile și, ulterior, a fost externat la cerere. Starea acestuia, în momentul externării era una gravă”, spune Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu.  

Citiți și „VIDEO 15 vârstnici, bolnavi de Covid-19, abandonați într-un cămin ilegal din centrul Sibiului”.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Alzara 1918

Acum 1 săptămână

De ce atâta mister in jurul “ căminului ilegal “ ? Săptămâna trecută prefectul spunea ca sunt doar “ cazați la cerere “ !
Raspunde

Victor

Acum 1 săptămână

Dar omul acesta nu a fost pus sub urmarire, nu sunt cercetari totusi? A pus in pericol viata unor oameni! E un fapt de neglijenta extrema, chiar nimeni nu ii pune nicio intrebare acestei persoane, e lasat sa plece cand si unde vrea, fara sa fie tras la raspundere pentru ce a facut?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus