Miercuri,
22.09.2021
Ploi Scurte
Acum
8°C

Primăria: polițiștii locali se concentrează pe două direcții, gunoaiele aruncate aiurea și Covid-ul

Primăria: polițiștii locali se concentrează pe două direcții, gunoaiele aruncate aiurea și Covid-ul

Reprezentanții Primăriei Sibiu anunță rezultatele obținute în urma intensificării controalelor pentru a-i depista pe cei care aruncă deșeuri în locuri nepermise ori pe cei care nu respectă măsurile de limitare a răspândirii Covid-19.

Din șapte cazuri de deșeuri aruncate aiurea, polițiștii locali au aplicat, până acum, amenzi de 3.300 de lei. ”În aceste prime trei luni ale anului, Poliția Locală a intensificat și controalele în teren pentru sancționarea depozitării în locuri publice neautorizate a deșeurilor din construcții. În urma verificărilor și cu ajutorul camerelor de supraveghere din oraș, agenții Poliției Locale au depistat șapte cazuri în care cetățenii au aruncat în loc nepermis acest tip de deșeuri. Două persoane au fost identificate și sancționate deja cu amenzi care însumează 3.300 de lei, celelalte cinci fiind în curs de identificare. Pentru această contravenție, HCL 210/2001 prevede amenzi între 800 -1.000 de lei pentru persoane fizice, iar pentru persoane juridice între 1.000-2.500 de lei”, informează Primăria Sibiu, autoritatea locală în subordinea căruia funcționează Poliția locală, într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului.

Reprezentanții Primăriei fac apel la sibieni să apeleze la soluții legale de depozitare a acestor deșeuri, prin intermediul operatorului Soma.

În ceea ce privește cea de-a doua direcție prioritară pentru polițiștii locali sibieni, cea referitoare la verificarea măsurilor anti-Covid, reprezentanții Primăriei au întocmit un rezumat al ultimei săptămâni, când au fost efectuate controale în spațiul public, în autobuze, dar și la societăți comerciale. ”Poliția Locală a aplicat 195 de avertismente verbale persoanelor fizice și 34 sancțiuni, în sumă de 12.900 de lei. De asemenea, agenții Poliției Locale au fost prezenți în 143 de autobuze Tursib, unde 58 de persoane au fost avertizate pentru nepurtarea măștii. În perioada menționată au fost verificate 470 de societăți comerciale, fiind aplicată o sancțiune pentru nerespectarea interdicției de a organiza  petreceri, în valoare de 3.000 lei și încă o sancțiune pentru nerespectarea regulilor de organizare a teraselor, în cuantum de 2.000 lei”, mai arată sursa citată.

Sursa foto: Primăria Sibiu

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Cora, lasse uns!

Acum 5 luni

Daca nu scapam urgent de euglenele astea incompetente din primarie, vom ajunge cu 6 clase sub localitati ca Onesti, Focsani sau Dragasani! Referendum de demitere a primarului!
Raspunde

John doe

Acum 5 luni

Sa nu se concentreze prea tare, ca s-ar putea sa ii doara capul :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus