Joi,
22.02.2024
Cer Senin
Acum
0°C

”Avem plăți contactless în autobuze, dar nu merge rampa pentru persoanele cu dizabilități”. Tursib își cere scuze călătorului lăsat în stație

”Avem plăți contactless în autobuze, dar nu merge rampa pentru persoanele cu dizabilități”. Tursib își cere scuze călătorului lăsat în stație

În ultimele zile ale lunii martie, o persoană cu dizabilități era lăsată în stație de șoferul unui autobuz Tursib, cu explicația simplă: ”Nu merge trapa!”.

Evenimentul a avut loc pe traseul autobuzului cu numărul 1, pe Calea Dumbrăvii, în fața unei mari bănci. Imediat după ce a auzit cuvintele șoferului, bărbatul a sunat la dispeceratul Tursib și a făcut o sesizare.

”Avem plăți contactless în autobuze, dar nu merge rampa pentru persoanele cu dizabilități, așa i-a spus șoferul unui călător în scaun rulant. A rămas amărâtul în stația de autobuz...” povestește Marius Ciucă, martor la întreaga scenă. Contactat de reporterul Turnul Sfatului, acesta a completat: ”Șoferul s-a scuzat că nu merge rampa, a vorbit normal. Doar că cel în scaun cu rotile a rămas în stație. Era un scaun electric, probabil destul de greu cred eu”.

Reprezentanții conducerii Tursib au ținut să-și ceară scuze public pentru situația creată, conducerea societății demarând o acțiune de verificare a tuturor autobuzelor, pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete.

”Călătorul Tursib a făcut aceeaşi sesizare sub formă telefonică şi către Tursib. Ca urmare, s-a dispus efectuarea de verificări, în urma cărora a rezultat faptul că trapa de acces s-a defectat după efectuarea ultimei verificări din punct de vedere tehnic a autobuzului în cauză. Defecţiunea a fost remediată. Regretăm atitudinea lipsită de empatie a şoferului Tursib, care a agravat şi mai mult situaţia.

Cu această ocazie s-a dispus de asemenea verificarea tuturor autobuzelor din parcul auto care sunt dotate cu rampe de acces pentru persoanele cu handicap, pentru a ne asigura că orice alte posibile defecte vor fi remediate. Ne cerem scuze călătorului şi prin intermediul dumneavoastră şi vă asigurăm de faptul că vom lua toate măsurile necesare pentru ca persoanele implicate să fie trase la răspundere”, au transmis reprezentanții societății Tursib.

Referitor la restul parcului auto al Tursib, conducerea societății menționează faptul că 72 dintre autobuzele care circulă prin Sibiu sunt dotate cu rampă de acces pentru persoane cu handicap.

Foto: Marius Ciucă

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Cora, lasse uns!

Acum 2 ani

Sibiu 2021-capitala indolentei si prostiei generalizate
Raspunde

Un sibian

Acum 2 ani

si de ce oare Tursib n-a anuntat un 10% reducere de salar pentru conducatorul auto (NU trebuia sa plece in cursa fara ca toate echipamentele de pe autobuz sa fie in stare de functionare) si macar un 10% reducere de salar pentru seful aluia???!!! si asta macar pe 3 luni!!! scuzele nu folosesc nimanui la nimic!!! inca o abureala marca "primaria Sibiu"...ne ascundem in spatele scuzelor!!!!
Raspunde

Silviu

Acum 2 ani

Pentru ca nu au soferi, le este frica sa nu-i supere si sa plece.
Raspunde

Birtu

Acum 2 ani

Avem sclipici pe frunte,dar creierul este uscat!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus