Marţi,
05.07.2022
Cer Senin
Acum
19°C

Vaccinarea cadrelor didactice și testarea rapidă a elevilor din Sibiu discutate în cadrul campaniei „Vaccinare și testare pentru învățare”

Vaccinarea cadrelor didactice și testarea rapidă a elevilor din Sibiu discutate în cadrul campaniei „Vaccinare și testare pentru învățare”

Peste 300 de cadre didactice, părinți și elevi (25 de persoane în format fizic și restul persoanelor în format videoconferință) au participat joi, 8 aprilie, la o întâlnire cu secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar din cadrul Ministerului Educației, prof. Sorin Ion, în cadrul campaniei „Vaccinare și testare pentru învățare”. Au fost discutate situații ce țin de reîntoarcerea elevilor la școală, testarea rapidă în școli, eficiența testelor rapide, vaccinarea cadrelor didactice, dar și aspecte de interes cum ar fi programarea examenelor naționale.

În perioada 8-29 aprilie 2021, în fiecare județ din România, Ministerul Educației organizează conferințe tematice/webinarii la care vor participa reprezentații tuturor unităților și instituțiilor de învățământ. Formatul conferințelor va fi de tip mixt, prin participare fizică și online, cu respectarea normelor legale privitoare la limitarea efectelor pandemiei de COVID-19.

În acest context, joi, 8 aprilie, de la ora 15.00, în Aula Magna a Facultății de Medicină „Victor Papilian” Sibiu a avut loc conferința tematică și webinarul dedicat acestei campanii naționale.

Scopul principal al acestei conferințe a fost reprezentat de informarea elevilor, cadrelor didactice si a părinților, cu privire la importanța și necesitatea diminuării efectelor pandemiei de Covid-19 prin vaccinarea voluntară a personalului din învățământ și testarea elevilor (conform Ordinului comun de ministru nr. 3.235/93/2021, cu modificările și completările ulterioare) și a angajaților din sistemul de învățământ, în cazul prezentării unor simptome specifice și a situațiilor în care au fost contacți ai unor cazuri confirmate de infectare.

În cadrul campaniei au fost analizate toate aspectele de interes pentru desfășurarea activităților în sistemul de învățământ, precum pregătirea pentru susținerea examenelor naționale și a activităților de recuperare a pierderilor generate de predarea online, impusă de situația epidemiologică, plata burselor pentru elevi în cuantumul minim stabilit conform HG 1.064/2020, transportul elevilor, planurile-cadru pentru liceu, formarea continuă a cadrelor didactice, dezvoltarea competențelor digitale și a digitalizării educației, analiza necesității de extindere a perioadei de desfășurare a cursurilor în învățământul preuniversitar.

Potrivit reprezentanților IȘJ, la nivelul personalului angajat din cadrul unităților de învățământ ale județului Sibiu s-au vaccinat până în acest moment, cel puțin cu prima doză, 49, 3% din cadrele didactice, 52,4% din personalul auxiliar și 40,7% din personalul nedidactic existent în unitățile de învățământ preuniversitar.

„Aceste cifre atestă interesul oamenilor din sistemul de educație preuniversitar sibian pentru siguranța elevilor și dorința ca ei să se întoarcă pe deplin în sălile de clasă”, transmit cei de la IȘJ.

Campania Națională „Vaccinare și testare pentru învățare!” este organizată de Ministerul Educației, în parteneriat cu Consiliul Național al Rectorilor, Federația Națională Sindicală Alma Mater, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Consiliul Național al Elevilor, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Uniunea Studenților din România, Uniunea Națională a Studenților din România, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți si Organizatia ,,Salvati Copiii”.

La întâlnirea de la Sibiu, alături de secretarul de stat prof. Sorin Ion au participat Inspectorul Școlar General al ISJ Sibiu, prof. Monica-Adriana Munteanu, Inspectorul Școlar General Adjunct al ISJ Sibiu, prof. Gheorghe Bîrză, rectorul al Univerității „Lucian Blaga” Sibiu, prof. univ. dr. habil. Sorin Radu, decanul Facultății de Medicină Sibiu, conf. univ. dr. Sorin Radu Fleacă, medicul șef al Secției Clinice Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean Sibiu, conf. univ. dr. Victoria Bîrluțiu și viceprimarul municipiului Sibiu, prof. dr. Alexandru Dumbravă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Marioara

Acum 1 an

Sunt profa. Daca nu vreau sa ma vaccinez? Ce se intampla? Ma dau afara?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus