Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Cîțu: acest val va dura probabil două-trei luni. Trebuie atins obiectivul de a avea 1.600 de paturi ATI în spitale

Cîțu: acest val va dura probabil două-trei luni. Trebuie atins obiectivul de a avea 1.600 de paturi ATI în spitale

Premierul Florin Cîţu a afirmat duminică, la finalul unei şedinţe a Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CNCCNI), că trebuie atins obiectivul de a avea 1.600 de paturi ATI în spitale, în condiţiile în care mai sunt doar şase libere.

"Astăzi, sunt 1.531 de persoane internate în ATI şi doar şase locuri libere la nivel naţional. Trebuie să atingem acest obiectiv de minim 1.600 de paturi şi este nevoie ele acum. În acelaşi timp, am stat şi am discutat mai mult cu specialiştii, am vrut să înţeleg lucrurile, pentru că, pe de o parte, avem evoluţia pozitivă în ceea ce priveşte numărul de persoane infectate, deci vedem că, după ce am ajuns la un platou, începem să scădem, o scădere care se consolidează, dar în acelaşi timp, oarecum contradictoriu, avem mai multe persoane internate în spital şi avem mai multe persoane în ATI", a declarat şeful Guvernului, citat de Agerpres.

Discuţiile de la CNCCNI au mai vizat, potrivit acestuia, pregătirile pentru perioada următoare.

"Acest val va dura probabil două-trei luni de zile şi trebuie să ne concentrăm, să folosim toate resursele pentru perioada următoare ca să trecem peste acest val. Ne ocupăm de campania de vaccinare şi este important ca să vorbim de spitale, pentru că avem un milion de persoane care au trecut peste această boală, dar avem şi peste 25.000 de persoane care au decedat. Este foarte important să avem toate resursele puse la dispoziţie şi să accelerăm campania de vaccinare", a spus premierul. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus