Sâmbătă,
25.09.2021
Ploi Scurte
Acum
12°C

15 sibieni infectați cu SARS CoV-2 după vaccinare. Forma bolii: de la ușoră spre medie

15 sibieni infectați cu SARS CoV-2 după vaccinare. Forma bolii: de la ușoră spre medie

Sibiul a înregistrat, de la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, aproximativ 15 persoane care s-au infectat cu virusul SARS CoV-2 după ce au fost vaccinate cu prima și chiar cu ambele doze de vaccin și care sunt în evidența spitalelor din județ. Potrivit reprezentanților unităților medicale sibiene, toate aceste persoane au avut forme medii, ușoare și foarte ușoare. Persoanele infectate sunt atât angajați ai spitalelor, cât și pacienți.

Potrivit informațiilor obținute de la Spitalul Județean din Sibiu au fost șase cazuri de persoane infectate cu SARS CoV-2 după vaccinare. Dintre acestea, patru s-au infectat după prima doză de vaccin, iar două persoane după ce au primit și cea de-a doua doză. Un singur cadru medical se numără între cele șase persoane.

„De la începutul campaniei de vaccinare și până în prezent, în cadrul Secției Clinice Boli Infecțioase a SCJU Sibiu au fost internați șase pacienți vaccinați și confirmați pozitiv ulterior vaccinării. Dintre aceștia, patru au fost vaccinați cu o singură doză de vaccin și doi cu ambele doze efectuate. Un singur caz dintre cei internați este cadru medical, contact la domiciliu cu mama infectată SARS-CoV2”, transmite Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al instituției.

La Spitalul Orășenesc din Cisnădie au fost cinci astfel de cazuri. Potrivit managerului Maria Minca este vorba despre o pacientă vaccinată complet în 16 februarie care s-a infectat cu SARS CoV-2 în 2 aprilie, un pacient vaccinat cu prima doză care s-a infectat la două zile de la vaccinare, o altă pacientă care s-a infectat la două săptămâni după prima doză și un pacient vaccinat cu prima doză în 17 martie și care s-a infectat în data de 7 aprilie. De asemenea, spitalul din Cisnădie are și cazul unui angajat care s-a infectat la două săptămâni după administrarea primei doze de vaccin.

„Formele bolii în aceste cazuri au fost ușoare spre medii. În unele cazuri a fost nevoie de suport cu oxigen, dar evoluțiile au fost și sunt favorabile la toți acești pacienți”, spune managerul Maria Minca.

Și Spitalul Militar din Sibiu a înregistrat un caz de infectare cu virusul SARS CoV-2, însă doar în rândul angajaților. Forma este una ușoară, iar angajata se află acasă, în izolare.

„În cadrul Spitalului Militar de Urgență Dr. Alexandru Augustin Sibiu s-a înregistrat o singură infectare cu SARS COV2, în rândul cadrelor medicale vaccinate cu ambele doze. Este vorba despre o asistentă din cadrul compartimentului pneumologie, care tratează pacienţi cu infecţie Covid. Data rapelului a fost în 9 februarie, iar în 1 aprilie a fost depistată pozitiv. Angajata manifestă o formă uşoară a infecţiei şi se află în izolare la domiciliu. Până la această dată, nu am avut cazuri de pacienți vaccinați împotriva SARS CoV-2 care să fie internați în spital ca urmare a infectării cu acest virus”, transmit reprezentanții instituției.

Și la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu a fost înregistrat un caz în rândul angajaților. Potrivit reprezentanților unității medicale este vorba despre un cadru medical care a fost vaccinat la sfârșitul lunii ianuarie, începutul lunii februarie, cu ambele doze de vaccin și s-a infectat la sfârșitul lunii martie. Forma bolii a fost una ușoară, fără a necesita internare.

La Spitalul Municipal din Mediaș nu există nicio evidență a pacienților aflați în astfel de situații, însă au fost două cazuri în rândul cadrelor medicale. Din informațiile obținute de la managerul Constantin Gheorghe Nicorici, cei doi medici au avut forme ușoare ale bolii.

„Pentru pacienți nu avem nicio evidență în acest sens. În ceea ce privește cadrele medicale, avem un medic care s-a infectat la aproximativ cinci săptămâni după cea de-a doua doză de vaccin și o doamnă doctor care s-a infectat la aproximativ două săptămâni după administrarea primei doze. În ambele cazuri au fost simptome foarte ușoare”, spune Gheorghe Nicorici.

La celelalte spitale din Sibiu, respectiv Spitalul CF, Spitalul de Psihiatrie și Spitalul Orășenesc Agnita, conform reprezentanților acestora, nu au fost cazuri de infectare cu SARS CoV-2 a personalului sau a pacienților după vaccinare.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus