Sâmbătă,
08.05.2021
Innorat
Acum
11°C

Procesul pentru ridicarea carantinării Cisnădiei, mutat la București

Procesul pentru ridicarea carantinării Cisnădiei, mutat la București

Curtea de Apel Alba Iulia a decis astăzi că nu are competență pentru a judeca dacă decizia de a carantina orașul Cisnădie este legală sau nu. ”Admite excepția necompetenței teritoriale exclusive și în consecință Declină competența de soluționare a acţiunii în anulare formulată de reclamantul Bițu Andrei Liviu în contradictoriu cu Ministerul Afacerilor Interne/Departamentul pentru situații de urgență/Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Instituţia Prefectului –Judeţul Sibiu în favoarea Curții de Apel București - Secția de Contencios Administrativ și Fiscal. Fără cale de atac”, se arată în decizia instanței.

Vicepreședintele Asociației Județene de Fotbal Sibiu, Andrei Bițu, a dat în judecată Ministerul Afacerilor interne, Departamentul pentru Situații de Urgență și Instituția Prefectului, cerând ca actele prin care s-a decis intrarea Cisnădiei în carantină să fie anulate de îndată. ”Nu se respectă în primul rând articolul 16 din Constituția României, este încălcat principiul egalității oamenilor în fața legii. Totodată, articolul 2 din Legea nr. 136, pe baza căreia s-a decis carantinarea spune că <<măsurile prevăzute de prezenta lege se dispun și se aplică în situațiile prevăzute la art. 1, exclusiv pentru apărarea sănătății publice, cu respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor și a ordinii publice. Toate măsurile dispuse în baza prezentei legi vor fi proporționale cu situația care le-a determinat, limitate în timp la aceasta și aplicate în mod nediscriminatoriu>>. Noi suntem discriminați față de alte localități în care există o rată a incidenței mai mare decât în Cisnădie și totuși nu s-a luat decizia carantinării”, explică Andrei Bițu.

Mai multe detalii, aici.

sentința Curții de Apel Alba Iulia

 

 

Vizualizari: 2422

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus