Miercuri,
12.05.2021
Parțial Noros
Acum
20°C

Rafturile metalice de perete – soluția optimă de depozitare în orice afacere

Rafturile metalice de perete – soluția optimă de depozitare în orice afacere

Rafturi magazine – un produs de multe ori considerat banal, dar de o foarte mare importanță. Atât în magazine, cât și în depozite pentru depozitarea de diverse produse, întâlnim rafturi și polițe, care ajută la o mai bună depozitare a produselor de orice fel. De la produse ușoare de câteva grame, până la produse mai grele, rafturile metalice sunt în prezent soluția preferată de tot mai mulți proprietari de afaceri.

Comparativ cu rafturile din lemn sau rafturile din plastic, un raft metalic are o mai mare susținere și de asemenea este cu mult mai flexibil din punct de vedere al posibilității de personalizare, de montare sau de reamenajare, tocmai datorită modularității pe care o are.

Fiind ușor de montat și de utilizat, rafturile metalice pot fi folosite cu ușurință în orice tip de spațiu, precum:

 • Magazine alimentare
 • Farmacii și produse dermato-cosmetice
 • Magazine cu produse non-alimentare
 • Domeniul HoReCa
 • Etc.

De asemenea, datorită flexibilității și facilității pe care o oferă, pot fi folosite și în scop personal, în propria locuință, ca rafturi metalice de depozitare în magazie.

De cele mai multe ori însă, acestea sunt întâlnite în magazinele alimentare, cu scopul de a prezenta marfa cât mai practic către potențialul client. Dispunerea pe rafturi ajută potențialul client să vizualizeze o gamă mai largă de produse, să le analizeze și să le compare dacă este cazul, reușind ulterior să ia o decizie și să devină client.

Cum alegi cele mai potrivite rafturi pentru magazine?

În magazinele alimentare se recomandă o atenție deosebită alegerii mobilierului, întrucât este necesar să ținem cont de câteva tehnici de merchandising, cum ar fi:

Paleta cromatică a magazinului: în magazine rafturile metalice pot fi vopsite astfel încât să creeze o armonie cu întreaga încăpere, acesta fiind un avantaj comparativ cu rafturile din lemn sau din plastic.

Luminozitatea: recomandat este să alegi rafturi pe care lumina să poată pătrunde cât mai ușor, pentru ca vizitatorii magazinului să poată vizualiza cu ușurință alimentele și informațiile de interes de pe acestea.

Traseul vizitatorului: în alegerea rafturilor metalice se recomandă a se lua în calcul cele pentru perete. Astfel, rafturile sunt fie suspendate pe perete, fie lipite de el, iar magazinul tău alimentar va părea mult mai aerisit şi mai spațios. 

Care sunt beneficiile pe care un raft de magazine le poate aduce afacerii tale?

Pe lângă faptul că te pot ajuta pe partea de amenajare interioară a magazinului, iată care sunt cele mai importante facilități pe care adoptarea de rafturi într-un magazin alimentar ți le poate aduce:

 • Soluție optimă de depozitare, prin economisirea de spațiu
 • Aspect plăcut, design ce poate fi personalizat cu accesorii sau grafică conform brandului, magazinului în care sunt amplasate
 • Prezentarea unei game variate de produse simultan potențialului client
 • Posibilitate de reglare a polițelor de la rafturi, astfel încât spațiul destinat produselor să fie suficient, să nu se piardă produse pe rafturi sau să fie înghesuite
 • Diversitate: optarea pentru diferite dimensiuni ale rafturilor
 • Prezentarea a cât mai multor informații prin posibilitatea de a adăuga etichete pe suporții rafturilor, în dreptul fiecărui produs
 • Posibilitatea de a alege dintr-o gamă variată de culori RAL, realizate prin vopsire în câmp electrostatic
 • Capacitate de susținere produse grele și o capacitate totală de susținere ce poate depăși chiar și 500kg
 • Ușor de întreținut, întrucât materialul din care sunt realizate permite o curățare ușoară și o îndepărtare a petelor de „degete” de la clienții care caută printre produsele expuse.

Pe lângă utilitatea pe care rafturile o au în dispunerea produselor în magazin, un mare avantaj este cel mai expunerii de promoții la raft. Rafturile metalice permit cu ușurință comerciantului să atașeze bannere sau pliante cu scop promoțional la raft.

Rafturile sunt în prezent una dintre cele mai importante piese de mobilier din orice magazin, întrucât se pliază perfect pe orice tip de afacere. Cu toții am văzut cel puțin o dată rafturi în magazine alimentare. Iar asta tocmai datorită flexibilității pe care o oferă și a beneficiilor pe care le oferă comerciantului.

Totodată, se recomandă ca la alegerea unui raft pentru un magazin alimentar, să se urmărească doar acele produse certificate CE, TUV si EN ISO 9001. Fiind un comerciant de produse alimentare, este recomandat ca magazinul tău să facă şi prezentări calitative, nu doar să vândă.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus