Duminică,
09.05.2021
Cer Senin
Acum
6°C

12.238 de cazuri de reacţii adverse după vaccinarea anti-COVID, raportate până în 12 aprilie

12.238 de cazuri de reacţii adverse după vaccinarea anti-COVID, raportate până în 12 aprilie

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că, la nivel naţional, până pe data de 12 aprilie, au fost raportate, în valoare absolută, 12.238 de cazuri de reacţii adverse, ceea ce înseamnă o rată de raportare de 3,3 la mia de doze administrate.

Conform şefului CNCAV, în săptămâna 5 - 11 aprilie, la nivel naţional au fost raportate 1.012 reacţii adverse, peste 96% fiind raportate la ANM, restul la Institutul Naţional de Sănătate Publică.

"Vârsta medie a persoanelor care au raportat reacţii adverse a fost de 39 de ani, 63% din aceste persoane fiind de sex feminin. În funcţie de severitatea manifestărilor - nu au fost înregistrate în această perioadă reacţii severe, majoritatea, adică restul reacţiilor adverse, fiind clasificate ca nesevere. Din totalul persoanelor pentru care s-au raportat reacţii adverse, cele mai frecvente manifestări au fost de tipul durere, tumefacţie, erupţie cutanată la locul de administrare, oboseală, febră, frison - în procent de 71%, 43% au prezentat dureri de cap, cefalee, 38% - dureri musculare sau articulare, 18% - reacţii digestive. Nu au fost înregistrate în această săptămână cazuri de şoc anafilactic", a informat şeful CNCAV, citat de Agerpres.

Vizualizari: 913

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus