Marţi,
28.09.2021
Innorat
Acum
14°C

VIDEO – Urși filmați la Păltiniș, aproape de Arena Platoș și la baza pârtiei Oncești

VIDEO – Urși filmați la Păltiniș, aproape de Arena Platoș și la baza pârtiei Oncești

Camerele de supraveghere de la baza pârtiei Oncești au surprins în cursul nopții trecute prezența unui urs în zonă. De asemenea, un urs a fost filmat recent în vecinătatea Complexului de schi și snowboard Arena Platoș.

Este pentru a doua săptămână consecutivă când cel puțin un urs este filmat în Păltiniș, animalele sălbatice ajungând în zonele frecventate de turiști. Urșii sunt atrași, în special, de mirosurile provenite de la coșurile de gunoi sau de unele unități de alimentație publică.

Imaginile din videoclipul de mai sus sunt surprinse atât în cursul nopții trecute cât și în zilele trecute, inclusiv la începutul lunii aprilie.

Turnul Sfatului a arătat încă de săptămâna trecută că o parte dintre proprietarii de pensiuni turistice din Păltiniș au semnalat autorităților prezența în zonă a urșilor, anul acesta poate mai des ca oricând.

Sesizările membrilor Asociației Păltiniș Platoș au ajuns, inclusiv în scris, la conducerea Primăriei Poplaca, primarul Vasile Budin anunțând deja că va face toate demersurile necesare pentru ca turiștii să se simtă în siguranță.

Vizualizari: 5437

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Sibian SB

Acum 5 luni

Ideea e ca sunt cabane si e normal ca toate sa aiba si containere si gunoi in ele (care miros si atrag ursii din padurea de lângă). Insa pb e ca fiecare cabana ar trebui sa isi amenajeze un loc din grilaj metalic zdravăn (ca o cusca cu capac si usa cu o incuietoare gen zavor) astfel ca ursu nu mai are acces/succes si se dezvata. Daca lasi containerul asa, e clar ca va veni tot mai des. Gunoierul cand vine marțea, isi deschide usa la acel spatiu amenajat, scoate containerul, il baga la loc dupa golire, închide usa si pune zăvorul+siguranta asa cum le-a gasit. Angajații de la gunoi trebuie instruiți si primaria Poplaca trebuie sa faca cerere/solicitare in acest sens si sa oblige atat pe proprietari cat si firma de gunoi. La fel trebuie procedat si pt containerele publice mari, primaria va amenaja o cusca mai mare, ele fiind toate pe roti pot fi scoase de acolo pt golire. Luati masuri va rugam pana nu apar tragedii!!! Deja acel urs vine nu de o săptămână, ci de 3 săptămâni, va arat eu poze daca vreti. Primaria Poplaca, atentie maxima deci, ca se poate ajunge la nasoleli!!
Raspunde

Bula

Acum 5 luni

Care din voi nu merge noaptea la frigider ?
Raspunde

O Focā

Acum 5 luni

Ce cauta cabanele in lumea ursilor ?
Raspunde

Ce frumos, ce dar ptr atragere de turisti valorosi

Acum 5 luni

Impuscati toate animalele, taiati tot si puneti beton! Cine nu iubeste NATURA si toate FIINtELE cu care suntem lasati pe pamant, cine nu RESPECTA regulile locului, sa stea in oras, mai ales noaptea!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus