Marţi,
25.01.2022
Innorat
Acum
-6°C

Deși au sperat până în ultima clipă, organizatorii Târgului de Paști renunță la ediția din acest an

Deși au sperat până în ultima clipă, organizatorii Târgului de Paști renunță la ediția din acest an

Organizatorii Târgului de Paști din Piața Mare a Sibiului au renunțat la ediția din acest an, în ciuda faptului că discuții și pregătiri au avut loc până la jumătatea acestei săptămâni.

Scăderea ratei incidenței atât în județ cât și în municipiul Sibiu, precum și permiterea organizării unor evenimente în aer liber cu aflux de public au dat speranțelor organizatorilor că am putea avea totuși Târg de Paști anul acesta. Eforturi în acest sens s-au făcut până în ultima clipă, spre exemplu, la începutul acestei săptămâni desfășurându-se mai multe măsurători în Piața Mare. În plus, discuții cu reprezentanții Primăriei Sibiu și ai altor autorități publice au avut loc permanent.

”Am avut toată susținerea primăriei, însă din cauza prelungirii stării de alertă și a altor restricții impuse de pandemie, a devenit e practic imposibilă organizarea Târgului de Paști”, a explicat Andrei Drăgan, organizatorul evenimentului.

O soluție avută în vedere a fost amplasarea unor standuri pe modelul piețelor volante care funcționează în Sibiu, fără animație și evenimente de atmosferă, însă s-a renunțat și la această idee.

Spre exemplu, în această perioadă a fost reluată activitatea în Târgul Obor, un eveniment care din anumite puncte de vedere fi comparat cu ce se întâmpla în alți ani în Piața Mare. Contactat de reporterul Turnul Sfatului, directorul Piețe Sibiu, Teodor Birț, a declarat că instituțiile statului colaborează foarte bine în monitorizarea târgului și se iau toate măsurile de sănătate publică necesare pentru evitarea aglomerărilor și a îmbolnăvirilor. Motiv pentru care evenimentul se desfășoară în fiecare week-end fără probleme.

Vizualizari: 6404

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus