Vineri,
30.09.2022
Partial Noros
Acum
9°C

Amenzi de 17.500 de lei au fost aplicate duminică, în contextul COVID

Amenzi de 17.500 de lei au fost aplicate duminică, în contextul COVID

Autoritățile sibiene au fost prezente și ieri de străzile județului, pentru a se asigura că măsurile din starea de alertă sunt respectate. Cu această ocazie, au fost aplicate 95 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 17.500 de lei.

În ultimele 24 de ore au fost verificate 1.732 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 102 societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 870 de mijloace de transport, din care 8 mijloace de transport în comun. În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 91 de sancțiuni contravenționale în valoare de 8.500 de lei, dintre care:

- 56 de sancțiuni contravenționale în valoare de 3.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție; 

- 35 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Totodată, jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș. 

În contextul instituirii măsurii carantinei în orașul Cisnădie, jandarmii și polițiștii sibieni au acționat în filtre amplasate la intrarea în / ieșirea din zona carantinată, ocazie cu care au fost controlate 950 de persoane și 680 auto.

În urma desfășurării tuturor activităților de verificare au fost aplicate trei amenzi în valoare de 7000 lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și nerespectarea măsurilor dispuse privind deplasarea/libera circulație, iar o amendă în valoare de 2000 lei a fost aplicată unui operator economic din municipiul Sibiu pentru nerespectarea măsurii referitoare la suspendarea temporară a activității, transmite Prefectura Sibiu.

Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au efectuat 11 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județul Sibiu. A fost aplicat un avertisment.

Puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus