Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Începe vaccinarea la Marpod cu o echipă mobilă pusă la dispoziție de MApN

Începe vaccinarea la Marpod cu o echipă mobilă pusă la dispoziție de MApN

Reprezentanții Instituței Prefectului Sibiu anunță că mâine, 21 aprilie, începe vaccinarea, cu o echipă mobilă pusă la dispoziție de Ministerul Apărării Naționale, a persoanelor din Marpod. Anunțul vine în contextul informării făcute astăzi, de Valeriu Gheorghiță, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea împotriva SARS-CoV-2 cu privire la vaccinarea anti-COVID prin centrele mobile. Imunizarea de la Marpod va avea loc la Căminul Cultural și se va face cu vaccinul Moderna.

Vaccinarea anti-COVID prin centrele mobile va începe de miercuri, a anunţat, într-o conferinţă de presă, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă.

„De mâine, începe activitatea de vaccinare prin centrele mobile. (...) Avem 14 judeţe identificate în care vom demara pentru moment această etapă de vaccinare. Sigur că vor intra, rând pe rând, şi alte judeţe. (...) Avem şapte judeţe în care vor fi dislocate aceste centre mobile de vaccinare. În celelalte judeţe, acolo unde există spaţii adecvate, vom aloca doar echipe mobile împreună cu tot ce au nevoie pentru a efectua vaccinarea în spaţiile deja amenajate", a declarat şeful CNCAV.

Reprezentanții Intituției Prefectului spun că la Sibiu vaccinarea cu o echipă mobilă pusă la dispoziție de MApN se va începe la Marpod, în Căminul Cultural.

„Mâine, 21 aprilie a.c. cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, care pune la dispoziția populației o echipă de vaccinare mobilă, va începe imunizarea populației din localitatea Marpod județul Sibiu. Echipa de vaccinare este formată din personal al Spitalului Militar de Urgență “Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu. Imunizarea va avea loc într-un spațiu special amenajat de către primăria Marpod în incinta Căminului Cultural din localitate, și se va face cu vaccinul Moderna”, transmite Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al prefecturii.

Valeriu Gheorghiţă a precizat că judeţele în care vor fi dislocate centre mobile pentru vaccinarea anti-COVID sunt Arad, Bacău, Constanţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi şi Sibiu.

Acesta a informat că pentru centrele mobile vor fi distribuite, „pentru moment”, vaccinuri de la compania Moderna, care permit din punct de vedere logistic organizarea activităţilor, având în vedere stabilitatea la temperaturi obişnuite, de plus 2 - 8 grade Celsius, pentru 30 de zile.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus