Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Câinele care a mușcat o fetiță pe strada Cetății, trimis la Vurpăr. Proprietarul nu e în țară

Câinele care a mușcat o fetiță pe strada Cetății, trimis la Vurpăr. Proprietarul nu e în țară

În afară de acțiunea polițiștilor locali care au identificat câinele care a atacat o fetiță de șapte ani în centrul Sibiului, polițiștii din cadrul Biroului pentru protecția animalelor au deschis un dosar penal.

Dosarul penal a fost deschis de Biroul pentru Protecția Animalelor în cursul zilei de duminică, 18 aprilie, după ce o femeie a reclamat că fetița ei, de șapte ani, a fost mușcată în timp ce se afla pe strada Cetății, din centrul istoric al Sibiului. ”La nivelul I.P.J. Sibiu a fost înregistrată o plângere prin care o femeie reclama faptul că fetița ei, în vârstă de șapte ani, pe care o însoțea pe strada Cetății din municipiul Sibiu în aceeași zi, în jurul orei 12,00, a fost atacată și mușcată în zona piciorului de un câine de talie mare, însoțit de către un minor. În urma incidentului fetița a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. În cauză, la nivelul Biroului pentru Protecția Animalelor, s-a deschis un dosar de cercetare penală in-rem privind săvârșirea infracțiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau de deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, în conformitate cu prevederile articolului 12 din O.U.G. nr. 55/2002R privind regimul de deținere a câinilor periculoși sau agresivi”, informează reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu într-un răspuns către Turnul Sfatului.

Două zile mai târziu, după ce apelul mamei a ajuns în spațiul public prin intermediul unei postări pe Facebook, un echipaj al Poliției locale a început o acțiune de căutare a proprietarului. În 20 de minute, domiciliul acestuia a fost descoperit într-o curte de pe strada Tribunei și a fost anunțată Poliția municipală. ”În urma verificărilor desfășurate cu sprijinul Poliției Locale Sibiu, s-a reușit identificarea proprietarului câinelui, un sibian în vârstă de 29 de ani, plecat din țară. De asemenea, s-a stabilit faptul că, în momentul producerii incidentului, câinele era însoțit de către un minor în vârstă de 12 ani, fiul vitreg al proprietarului, care fusese trimis să scoată câinele la plimbare de către mama sa, o sibiancă în vârstă de 32 de ani”, mai informează reprezentanții IPJ Sibiu.

Câinele agresor este, încă, un pui. Și, înainte de a fi descoperit proprietarul, a fost trimis la o altă familie. ”După incident, câinele a fost încredințat unei familii de pe raza localității Vurpăr. Este vorba despre un câine metis (încrucișare între rasa Amstaff și rasa Pitbull), în vârstă de șapte luni”.

Dosarul penal deschis de polițiștii sibieni este coordonat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu. ”La finalul anchetei penale vor fi aplicate măsuri legale în consecință”, mai arată reprezentanții IPJ Sibiu.

Foto: imagine cu câinele, surprinsă de camerele de supraveghere din zona centrală. Sursa: Primăria Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 6608

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Cl. anul politic

Acum 2 ani

Pe str. Cetății mai sunt cetățeni care plimbă câini periculoși, unii chiar fără lesă. De botniță nu se pune problema, veți găsi peste tot în centru câini de talie mare fără botniță. Până nu se întâmplă vreo tragedie, toată lumea închide ochii. Apropo, pentru moartea învățătoarei din Daia, căreia i-a căzut în cap o bucată de clădire, chiar în centrul orașului, a răspuns cineva ?
Raspunde

Momo

Acum 2 ani

Ce face un așa zis polițist comunitar când vede un om plimbandu-si câinele (de talie mare) fara botniță? Fluieră a paguba...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus