Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Familie amendată cu 12.500 de lei pentru că a plecat din carantină și izolare fără voia autorităților

Familie amendată cu 12.500 de lei pentru că a plecat din carantină și izolare fără voia autorităților

Un tată și cei doi fii ai săi au fost amendați de autoritățile sibiene, după ce au fost prinși că nu au respectat măsura carantinării și a izolării. Cei trei ar fi trebuit să fie la domiciliu, în Axente Sever, însă au fost găsiți în Copșa Mică.

În ultimele 24 de ore, au fost verificate 1.581 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 58 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 823 de mijloace de transport, din care 85 de mijloace de transport în comun. În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 74 de sancțiuni contravenționale în valoare de 19.500 de lei, anunță Prefectura Sibiu.

Din totalul amenzilor, trei sancțiuni contravenționale în valoare de 12.500 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea măsurii izolării și carantinei. Este vorba despre trei membri ai aceleiași familii, tatăl, aflat sub măsura izolării, și doi fii (aflați sub măsura carantinei), dintre care unul minor, domiciliați în localitatea Axente Sever, depistați pe raza localității Copșa Mică.

De asemenea, au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale în valoare de 3.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și 17 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.500 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Tot ieri, jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu, iar jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș. 

În contextul instituirii măsurii carantinei în  orașul Cisnădie, jandarmii și polițiștii sibieni au acționat în filtre amplasate la intrarea în / ieșirea din zona carantinată, ocazie cu care au fost controlate 1407 persoane și 1116 auto.

În urma desfășurării activităților de verificare nu au fost situații care să genereze aplicarea de sancțiuni contravenționale.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, fiind verificate 9 persoane și 1 societate comercială. A fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 lei - L55/2020.

Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au efectuat 13 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județul Sibiu. Au fost aplicate două avertismente.

Puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Foto: arhivă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus