Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

Iată care sunt tipurile de fierăstrău electric și la ce se folosește fiecare

Fie că ai un atelier, o grădină mare sau pur și simplu ai o pasiune pentru meșterit, trebuie să cunoști tipurile de fierăstrău electric și pentru ce este utilizat fiecare dintre acestea. Un fierăstrău este o unealtă foarte importantă ce este folosită, în special, pentru lucrul cu lemnul. Când este alimentat de curent electric, acesta devine extrem de puternic, ușurându-ne munca considerabil. De aceea este esențial să știm ce poate fi considerat un fierăstrău electric și pe care dintre acestea, în funcție de nevoile noastre, este bine să le avem.

Drujba

Cunoscută sub numele de drujbă, această sculă este un fierăstrău ce poate fi alimentată de curent electric, ceea ce o face, practic, un fierăstrău electric. Drujba este special gândită pentru a tăia copaci, bușteni sau bucăți mari de cherestea. Este gândită pentru a fi utilizată din mână și constă într-un set de ”dinți” dispuși pe un lanț dispus în jurul unei placi de oțel, de obicei. Acesta se rotește cu viteză și putere mare, tăind lemnul. Acest fierăstrău electric este perfect pentru persoanele ce dețin livadă sau chiar și pădure, dar și persoanelor care folosesc lemne pentru a își încălzi locuința în sezonul rece.

Fierăstrău electric circular

Acest tip de fierăstrău electric este ideal pentru proiectele ce necesită o abordare mai practică. Sunt folosite, în mod special, în construcție. Este relativ ușor și special conceput pentru a putea fi utilizat din mână, însă există și modele ce vin fixate pe masă sau modele staționare, ce oferă un alt tip de experiență de lucru. Orice fierăstrău electric circular dispune de o lamă rotundă, de unde îi vine și numele. Aceasta se rotește cu o putere și viteză mare pentru a tăia materialul. Cu acest tip de fierăstrău electric, ar trebui să poți să împingi ușor lama prin suprafață, în timp ce ții bine materialul.

Fierăstrău electric pendular

Un fierăstrău pendular este un tip de fierăstrău electric portabil foarte puternic. Acesta taie o varietate de materiale și are o tehnică de teșire de până la 45 de grade. Datorită acestei abilități, un fierăstrău electric pendular este ideal pentru tăierea detaliilor, dar și pentru tăierea zonelor greu accesibile. Datorită structurii subțiri a lamei, aceasta este foarte ușor de alimentat, oferinu-i o putere foarte mare. Lama poate fi schimbată foarte ușor și poate avea dinți diferiți per fiecare centimetru. Puteți tăia materiale diverse în funcție de lama pe care o utilizați și grosimea acesteia. Acest fierăstrău electric este perfect pentru realizarea unor linii rotunjite impecabile.

Fierăstrău sabie

Spre deosebire de drujbă, acest fierăstrău electric are dimensiuni foarte reduse. Sunt folosite pentru metal sau prelucrarea lemnului. Un fierăstrău sabie va folosi o mișcare înainte și înapoi pentru a tăia. Numele vine de la modul în care este poziționată lama, ce se aseamănă unei săbii.

Fierăstrău electric cu braț telescopic

Acest tip de fierăstrău electric constă într-o drujbă de dimensiuni mici atașată unui braț telescopic. Este utilizat pentru a tăia crengi, pentru a curăța copacii și a tăia un gard viu, atunci când este nevoie. Există multe modele diferite, iar dimensiunile și puterea acestora diferă.

Fierăstrău cu sistem de apă

Acest tip de fierăstrău circular este utilizat, în mod special, pentru a tăia gresie și faianță, și fac acest lucru fără a ciobi materialul. Sunt utilizate de foarte mult timp și sunt destul de fiabile. Face parte din echipamentul abosult esențial pentru lucrările de placare.

În funcție de nevoile pe care le ai, poți opta pentru unul, două sau chiar trei tipuri de fierăstrău electric pe care să le ai în gospodăria ta. Acestea te vor ajuta să muncești mai rapid și, de asemenea, mult mai eficient în orice proiect sau idee pe care o ai. Deci, indiferent dacă ai de tăiat lemn, de construit sau de modificat obiecte, un fierăstrău electric este cea mai bună investiție pentru colecția de scule a oricărei persoane.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus