Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
4°C

ACTUALIZARE Sibienii se plâng de gunoaiele din cea mai frumoasă zonă de relaxare a Sibiului

ACTUALIZARE Sibienii se plâng de gunoaiele din cea mai frumoasă zonă de relaxare a Sibiului

Odată cu încălzirea vremii, tot mai mulți sibieni ies la plimbări și drumeții la marginea Sibiului, zona Pădurii Dumbrava și Cisnădioara fiind favorită din acest punct de vedere. Considerată de mulți drept cea mai frumoasă zonă de relaxare a Sibiului, atrage frumusețea naturală, păduri, aerul curat și faptul că este ușor accesibilă. Din păcate, sibienii spun că o mare parte din zonă este contaminată cu gunoaie, resturi menajere și deșeuri din construcții, multe dintre ele aruncate chiar pe marginea drumului.

Actualizare:

Conducerea Direcției Silvice Sibiu anunță că o parte a gunoaielor a fost deja strânsă, celelalte fiind pe proprietăți private.

”În urma discuțiilor cu Garda de Mediu Sibiu și a deplasării în teren din data de 20-21.04.2021, a personalului silvic din cadrul Ocolului silvic Sibiu, s-au adunat gunoaiele din fondul forestier administrat din zona Fabrica Dumbrava, râul Seviș, Muzeul Astra și zona limitrofă DJ 106D Sibiu-Cisnadioara!

În pozele atașate de dumneavoastră se văd gunoaie și în afara fondului forestier administrat de unitatea noastră, în proprietăți private și pe taluzul drumurilor județene și de hotar. Strângerea gunoaielor de pe aceste terenuri nu intră în atribuțiile unității noastre!

Vă rugăm să vă adresați și proprietarilor sau administratorilor suprafețelor respective!”, au transmis reprezentanții Direcției Silvice Sibiu.

Știre înțială:

”Uitați cum arată drumul spre Cisnădioara de la Muzeu. Plin de gunoaie. Râul care străbate Rășinari este plin de gunoaie. Poate se trezesc cei de la Garda de Mediu și își fac treaba”, spune un cititor al ziarului nostru, care ne-a și trimis imaginile de mai jos:

”Dacă cineva ar merge pe jos în control, toți acei 3-4 km sunt presărați de zone cu gunoaie aruncate, inclusiv saci cu gunoi la câțiva zeci de metri de drum, în interiorul pădurii. Apoi, încă nu am fost să fac poze pe râul care străbate Rășinariul, dar știu ce spun. Am 400 km făcuți cu bicicleta anul asta și am văzut dezastrul. Râul este plin de gunoaie de la un capăt la altul al Satului si dincolo de el”, spune Ovidiu L.

Reporterul Turnul Sfatului a trimis câteva dintre imaginile de mai sus Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Sibiu, solicitându-le un punct de vede cu privire la măsurile luate în acest caz.

În răspunsul scris, conducerea Gărzii de Mediu spune că terenurile fotografiate aparțin unor instituții, care, conform legii, sunt obligate să strângă gunoaiele.

”Terenul se află în administrarea următoarelor entități juridice: Primăria Orașului Cisnădie, Direcția Silvică Sibiu – Ocolul Silvic Sibiu și Ocolul Silvic Rășinari. Instituția noastră a procedat la notificarea deținătorilor de teren cu privire la obligativitatea de a efectua toate demersurile necesare pentru igienizarea suprafețelor de teren aflate în administrare, în conformitate cu OUG 195/2005 privind protecția mediului actualizată”, a transmis comisarul șef al Gărzii de Mediu Sibiu, Elena Daniela Anghel.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

10 comentarii

Alin

Acum 2 ani

Plimbam rahatul intre institutii publice cu oameni numiti politic si platiti din bani publici. Ne ascundem dupa legi vagi si alte smecherii. Asta-i romania!
Raspunde

Ghita

Acum 2 ani

Cam mari asteptarile de la Garda de Mediu Sibiu. Ei apar doar daca salvezi ursuleti sau vine in vizita vreun ministru PSD.
Raspunde

Dragos

Acum 2 ani

Locuiesc pe strada Padurea Dumbrava, deci langa padure. Anul trecut, atunci cand a fost decretata starea de urgenta, am fost printre putinii norocosi care au putut iesi din casa - iar cu ocazia asta mi-am zis ca e un moment bun pentru a face ceva (si) pentru comunitate; asa ca am luat saci de 120L si am inceput sa-i umplu cu mizeriile aruncate in padure de conationalii nostri: sute de PET-uri, sute de servetele, pachete de tigari, etc, etc...intr-o luna, am strans 120 de saci de gunoi. Ce nu a incaput in saci si am strans separat: scaun de autoturism, cauciuc de tractor, fosa septica de plastic - toate astea erau aruncate in paraul care strabate padurea. Totul bine si frumos, doar ca...dupa cateva luni de re-populare a padurii cu homo-sapiensi, lucrurile arata exact la fel ca inainte de starea de urgenta. Deci...astia suntem, atat putem...
Raspunde

Maria

Acum 2 ani

De unde ne curge apa la robinet, barajul gura raului, esti plin de gunoaie. Plin efectiv.
Raspunde

Kaiser

Acum 2 ani

Balcanizarea și manelizarea Ardealului, începute la 1918, sunt pe cale de a fi desăvârșite de confrații noștri mai puțin civilizați. Nu că noi nu am avea suficiente uscături, dimpotrivă.
Raspunde

UnPSDist mandru

Acum 2 ani

Da , de balcanizare nu stiu , ca voi stateati capra la sasi si unguri dar de manelizare stim cu totii ca au plecat de la voi, v au emigrat valorile , gen guta si printese...
Raspunde

Vasile

Acum 2 ani

Pai daca "Sibienii se plâng de gunoaiele din cea mai frumoasă zonă de relaxare a Sibiului" , oare cine semneaza raspunzator pentru situatia descrisa? Or fi aradenii, sau craiovenii, sau chiar martienii? Nu oameni buni, noi suntem, SIBIENII !
Raspunde

Cu susu-n jos

Acum 2 ani

Ce asteptari aveti de la" gardienii" mediului? Atat...se prevaleaza de competentele altor institutii , de atributiile si obligatiilor altor entitati, de vina ploii si lumina soarelui, de metamorfoza fluturelui Important e ca nimeni nu mai intelege nimic. Vedem cum sunt furate padurile, apele , se murdareste tara asta cat vezi cu ochii, mor animalele sakbatice, se amendeaza cei care mai vor sa faca ceva pentru a schimba starea de fapt... Ipocrizie, impotenta,incompetenta,aroganta,indolenta, inumanitate....tradare de neam
Raspunde

Ada Abrudean

Acum 2 ani

Nu va mai vaicariti de Romania si de Balcani. Va garantez ca 99,99% din gunoaiele de acolo sunt aruncate de sibieni. Acum ca e vb de niste etnici din marginimile Sibiului sau de persoane care locuiesc in centrul orasului, asta e treaba politiei. Dar toti sunt sibieni! Ca nu vin nici oltenii, nici moldovenii, nici dobrogenii, nici banatenii pana la Sibiu ca sa arunce peturi si gunoi menajer in Dumbrava sau in Cisnadioara. Garda de Mediu e de-a dreptul infantila cu declaratii de genul: "pai terenul ala apartine de firmele si institutiile cutare si cutare si au obligatia sa stranga gunoiul". Asa o fi. Nu va pune nimeni sa strangeti gunoiul de pe terenurile private. Dar aveti dreptul sa dati amenzi. Dar nu se poate. Ca proprietarii acelor terenuri...hehehe...vin la voi in primarie si dau cu pumnul in masa de tremurati toti ca piftia de frica lor!
Raspunde

Anda

Acum 2 ani

Gunoaie sunt si se vad inca de la iesirea aeroport de pe centrura spre Sibiu. Sibiu-Gunoaie, asta vad toti care intra in Sibiu. Turnisor spre Poplaca, aerodrom, gunoaie. Valeaurie spre Poplaca-gunoaie. Orice teren liber e plin de gunoaie. Cele mai frumoase locuri din Sibiu sunt pline de gunoaie. Cu mastile s-au triplat gunoaiele. Politia si jandarmeria ar fi buna sa le si stranga de pe jos daca tot amendeaza ca nu se poarta masca. Primaria doarme la capitolul gunoi, dar isi urce pretul la gunoi. De ce? Pentru ce sa plateasca cetatenii daca nu se vede curatenia? Ar trebui pancarde puse la fiecare parc, colt de strada si zone verzi cu mesaje motivationale ca oamenii sa nu arunge mizeria peste tot. Cosuri de gunoi la care se si strang pungiile pline de gunoi. Lumea trebuie educata, nu amendata si amenintata cu costuri extra, pentru ca lumea vor face exact contrariul. Trebuie formata o cultura si asta tine de autoritatiile Sibiului. Nu e o rusine sa apara peste tot mesaje ca lumea sa nu arunce gunoi, e rusine sa se vada gunoi. Nu cu avertismente sau amenintari, amenzi ci cu mesaje frumoase, motivante, vizibile din avioane. Am strans din pura initiativa vreo 50 de saci de peturi, sticle si pungi.Dupa 3 luni au fost si mai multe gunoaie. Si sunt si foarte multi straini care arunca gunoi nu doar sibienii. Prin aducatie cu bun simt, umor si frumos, se obtine mult mai mult decat prin obligatii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus