Joi,
29.07.2021
Cer Senin
Acum
15°C

Grădina - terapie Sus Inima și importanța sprijinului psihologic al pacienților oncologici, în vremurile izolării sociale

Grădina - terapie Sus Inima și importanța sprijinului psihologic al pacienților oncologici, în vremurile izolării sociale

Asociația Sus Inima (https://susinima.eu/) a fost fondată în anul 2015 la Sibiu de către trei prieteni – Carmen Chindriș, Lu Knobloch și părintele Constantin Necula –, care și-au propus să ajute adulții bolnavi de cancer. Obiectivul principal al asociației Sus Inima este de a oferi suport pacienților de cancer și familiilor lor - din momentul aflării diagnosticului, pe perioada de tratament și ulterior. Scopul ei este de a oferi ajutor concret în toate aspectele care impactează viața, din punct de vedere fizic și psihic: a înțelege ce este cancerul, simptomatica specifică, înțelegerea drepturilor bolnavului, înțelegerea posibilelor reacții organice și psihologice legate de contextul oncologic, cum sa trăiești având cancer, șamd.

Casa SUS INIMA, este un proiect rezultat dintr-o nevoie identificată în comunitatea locală, anume, rata ridicată de abandon sau întrerupere a tratamentului radioterapic al pacienților oncologici, care, venind din alte județe, nu își permit naveta sau acoperirea costurilor de cazare pentru continuarea tratamentului. În prezent asociația SUS INIMA a deschis două case, în Sibiu și București, care reușesc să cazeze pacienți oncologici din 13 județe. Centrul de sprijin oncologic SUS INIMA, este un spațiu cu multifuncționalitate în care pacientul sau aparținătorul să se simtă în siguranță și înțeles - respectiv un spațiu cadru în care beneficiarii să poată găsi informații și care să înlesnească comunicarea. Dintre beneficiile vizate enumerăm: posibilitatea de a întâlni cu alte persoane aflate în aceeași situație; dezvoltarea de noi relații personale și evitarea izolării sociale; posibilitatea de a împărtăși informații despre diferite subiecte de interes; îmbunătățirea stării de spirit și a calității vieții; învățarea și practicarea de exerciții fizice pentru recuperarea fizică; facilitarea întâlnirii cu specialiști din domenii diferite (oncologie, radioterapie, fizioterapie, psihoterapie, terapii complementare); organizarea unor activități speciale de reducere a depresiei și stresului prin derularea de ateliere educaționale tematice.

Dat fiind contextul pandemic în care ne aflăm, activitățile specifice Centrului de suport oncologic SUS INIMA cum sunt grupurile de suport psihologic sau terapeutic s-au mutat în zona online. Pentru noi a fost foarte important să continăm cu aceste activități, ale căror beneficii pentru echilibrul și bunăstarea pacienților oncologici este evidentă. Pentru un anumit segment al beneficiarilor noștri însă, este foarte dificil să se folosească de toate gadget-urile pe care ceilalți le-am integrat cu ușurință în viața noastră de zi cu zi. Totuși, am încercat, în ciuda provocărilor sau dificultăților cu care ne-am confruntat cu toții în perioada delicată marcată de Covid-19, să sprijinim toți beneficiarii în a reuși să comunice cu terapeuții și psihologii cu care colaborăm. Grădina Casei SUS INIMA din Sibiu, poate fi un asemenea spațiu de întâlnire pentru beneficiarii noștri care ne întreabă necontenit cand vom putea relua grupurile de suport”, declară Lu Knobloch.

Grădina e un loc ce aduce aminte că Raiul e posibil. Nu putem trăi Raiul decât împreună, știind că suferința nu trebuie tratată cu dezinteres! Să facem loc bolnavilor oncologici în inima noastră! Să ajutăm!”, este mesajul părintelui Constantin Necula.

Amenajarea grădinii SUS INIMA ne oferă posibilitatea de a le propune beneficiarilor noștri un spațiu în care să fie în siguranță, la aer curat, unde se pot întâlni cu specialiștii noștri, dar mai ales unii cu alții. Ne gândim de multă vreme la amenajarea acestui spațiu, însă mereu am avut alte cheltuieli urgente care și ele asigură confortul și siguranța pacienților. Asociația noastră se susține doar din sponsorizări și donații, iar serviciile pe care le oferim sunt toate în regim gratuit, astfel încât, uneori a trebuit să alegem între ce să facem prima oară cu banii. Acum, suntem foarte bucuroși că alături de Promenada Sibiu, vom reuși să amenajăm acest spațiu outdoor de care se pot bucura beneficiarii noștri din Sibiu. Și dacă doriți să ne sprijiniți, vă rugăm să intrați pe site-ul nostru www.susinima.eu, și să deveniți unul din cei 1150 de oameni cu inima sus, făcând o donație recurentă de 25-60-100 de ron, sau trimițând un mesaj cu SPRIJIN la 8844”, declară Carmen Chindriș, una dintre fondatoarele asociației Sus Inima.

,,E timpul să dăruim speranță” este numele campaniei prin care clienții centrului comercial Promenada Sibiu pot contribui prin cumpărăturile personale la strângerea fondurilor necesare activității casei SUS INIMA. Până pe 15 mai, clienții Promenada Sibiu care fac cumpărături de minimum 100 de lei, se pot înscrie în campanie, iar pentru fiecare client înscris Promenada Sibiu donează 20 de lei către Asociație. Promenada Sibiu și-a propus ca până la finalul celor 6 săptămâni de campanie să ajungă la 2000 de donatori care s-au alăturat cauzei #susinima.

Pe lângă donația financiară realizată la finalul campaniei de către Promenada Sibiu, ,,E timpul să dăruim speranță” mai are o componentă dedicată Asociației Sus Inima: grădina acestora va beneficia, de asemenea, de o amenajare peisagistică, din partea reprezentanților centrului comercial, astfel pacienții se vor putea bucura de un spațiu în care se pot recrea și în care pot reorganiza întâlnirile de grupuri de suport în aer liber.

Despre Promenada Sibiu

Centrul comercial Promenada Sibiu, deținut de fondul de investiţii NEPI Rockcastle, și-a deschis porțile pentru sibieni pe 14 noiembrie, la ora 10:00. Situat pe Str. Lector, nr 1-3, în zona centrului vechi al Sibiului, cel mai nou centru comercial din oraș propune o experiență nouă, premium, de cumpărături și petrecere a timpului liber, aducând elemente unice de arhitectură, branduri în exclusivitate și concepte noi de magazine, dar și opțiuni multiple de petrecere a timpului liber.

Cu o suprafață închiriabilă de 42.200 de metri pătrați, centrul comercial găzduiește peste 150 de magazine și spații comerciale, ce acoperă toate categoriile de produse și servicii, cel mai nou concept de hypermarket Kaufland, cinematograful CineGold, cu 9 săli, peste 2.600 mp de food court si 1600 locuri de parcare.

Promenada Sibiu aduce în exclusivitate, sub acelaşi acoperiş, unele dintre cele mai mari reprezentanțe ale magazinelor de fashion, încălţăminte şi accesorii din țară, printre care: Bershka, Pull and Bear, Stradivarius, Oysho, Sinsay, Guess, Levi’s, Nissa, 4F, Mango, Tommy Hilfiger, Vagabond, US Polo ASSN, Grid, Sport Vision si Buzz. Pentru înfrumusețare și îngrijire, vizitatorii vor putea alege din ofertele mult așteptatelor magazine Sephora, MAC, iar pentru cadouri prețioase vor putea alege dintre bijuteriile brandului Kultho.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus