Joi,
29.09.2022
Ceata
Acum
9°C

Un minor de 16 ani, amendat cu 2.000 de lei pentru că a plecat de acasă deși se afla în carantină

Un minor de 16 ani, amendat cu 2.000 de lei pentru că a plecat de acasă deși se afla în carantină

Un minor în vârstă de 16 ani, din Hosman, a fost amendat de polițiști după ce nu a respectat măsura carantinării. Băiatul era contact direct cu o persoană testată pozitiv pentru infecția cu SARS CoV-2. Polițiștii sibieni au mai dat amenzi pentru nepurtarea măștii de protecție și pentru pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 114 de polițiști. 

Astfel, au fost verificate 1.153 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 105 societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 55 de mijloace de transport, din care 39 mijloace de transport în comun. 

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 88 de sancțiuni contravenționale în valoare de 4.500 de lei,.

Minor de 16 ani amendat cu 2.000 de lei

O sancțiune contravențională în valoare de 2.000 de lei a fost aplicată unui minor de 16 ani din Hosman. Polițiștii l-au depistat nerespectând măsura carantinarii, fiind contact direct al unei persoane confirmare pozitiv COVID 19.

De asemenea, 76 de sancțiuni contravenționale în valoare de 500 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind portul măștii de protecție și 11 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

În cursul zilei de 24 aprilie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

Totodată, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării activităților de verificare au fost aplicate 7 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

Autoritățile fac apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus