Sâmbătă,
20.04.2024
Innorat
Acum
4°C

Certificat de vaccinare împotriva variolei eliberat la Sibiu în anul 1846, expus la Târgu Mureş

Certificat de vaccinare împotriva variolei eliberat la Sibiu în anul 1846, expus la Târgu Mureş

Muzeul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie "George Emil Palade" din Târgu Mureş a demarat, luni, un proiect prin care promovează "Exponatul lunii", primul obiect de colecţie fiind un certificat care atestă vaccinarea împotriva variolei din 1846, eliberat în Sibiu, acesta fiind şi o dedicaţie specială pentru Săptămâna Mondială a Imunizării.

"Începând cu luna aprilie, Muzeul Universităţii 'George Emil Palade' din Târgu Mureş vine în întâmpinarea vizitatorilor cu 'Exponatul lunii', un demers prin care se doreşte promovarea obiectelor din colecţia muzeului în concordanţă cu evenimentele lunii respective. În contextul în care în perioada 24 - 30 aprilie 2021 marcăm Săptămâna Mondială a Imunizării, primul exponat pe care dorim să vi-l prezentăm este un certificat de vaccinare, eliberat la Sibiu în anul 1846, parte din colecţia alcătuită şi îngrijită de Facultatea de Farmacie a Universităţii. Certificatul atestă vaccinarea împotriva variolei (vărsatul negru), una dintre cele mai devastatoare şi letale boli, eradicată abia în anul 1978. Este, de altfel, primul vaccin folosit pentru combaterea unei boli contagioase", a anunţat UMFST Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

Muzeul UMFST Târgu Mureş a fost inaugurat la începutul acestui an pentru a conserva şi promova moştenirea academică locală şi se află în incinta Cetăţii Medievale Târgu Mureş, în Clădirea Manutanţei.

(Agerpres)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus