Joi,
16.09.2021
Partial Noros
Acum
23°C

FOTO „Depozitul de deșeuri” de la barajul din Gura Râului. Primarul: „Curățăm și în câteva zile e la loc”

FOTO „Depozitul de deșeuri” de la barajul din Gura Râului. Primarul: „Curățăm și în câteva zile e la loc”

O sibiancă a semnalat zilele trecute o situație neplăcută cu care s-a confruntat în timp ce se plimba în zona barajului de la Gura Râului. În mijlocul naturii a găsit tot felul de gunoaie, de la cauciucuri până la saltele și moloz. 

O cititoare a trimis redacției Turnul Sfatului mai multe fotografii din această zonă și a redactat sesizări către Garda de Mediu și Consiliul Județean. „Doresc să vă trimit niște imagini cu depozitul de deșeuri de la barajul Gura Râului, unul din lacurile de alimentare ale orașului. Este suficient să vă uitați sub fiecare podeț, pe drum către baraj, cât și în zona de protecție sanitară. Sunt cauciucuri, găleți de măsline, saltele, moloz, tot ce vrei”, spune femeia.

Elena Daniela Anghel, comisar șef la Garda de Mediu Sibiu, a transmis că instituția a notificat deținătorii terenului asupra faptului că sunt obligați să curețe zona. 

„Terenul se află în administrarea următoarelor entități juridice: Primăria Comunei Gura Râului și Administrația Bazinală Olt/Sistemul de Gospodărire a Apelor Sibiu. Instituția noastră a procedat la notificarea deținătorilor de teren, cu privire la obligativitatea de a efectua toate demersurile necesare pentru igienizarea suprafețelor de teren aflate în administrare, în conformitate cu OUG 195/2005 privind protecția mediului (actualizată)”, se arată în răspunsul transmis de Garda de Mediu.

Contactat de reporterul TS, primarul Călin Gheorghe, din Gura Râului, edilul a spus că a fost notificat de această situație și a transmis autorităților în măsură să curețe zona. El spune însă că, din păcate, neregulile acestea se vor repeta, pentru că cei care trec pe la baraj nu aruncă gunoaiele în tomberoane, ci le lasă unde apucă.

„Am primit sesizarea și desigur am trimis autoritățile abilitate în zonă să adune. Gunoaiele au fost strânse și zona a fost curățată. Din păcate, nu va dura prea mult și zona va fi la loc, exact cum era când am fost acolo”, spune primarul.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sergiana Necșoiu

Acum 4 luni

Unde vreti sa aruncam ce ne ramane de la gratare, domnilor? Nu exista nici un cos de gunoi, organizare zero din partea primariei! Avem dreptul sa iesim la gratar cu familiile, macar asta! Sunt cateva hartii, nu inteleg atata tam tam. Nu ne mai facem bine cu atata invidie!
Raspunde

Pentru Primitivi

Acum 4 luni

SA ITI IEI GUNOAIELE CU TINE de unde le-ai adus, desteaptao, ca asa cum le-ai adus cu masina, le put si lua si arunca la un container. Daca pui cosuri de guonaie pe zonele alea sau in alte zone impadurite, se invata animalele la ele, de exemplu ursii, vulpile, porcii, etc. VRei tu gunoi in padure.... nu vrei si toaleta publica in mijlocul padurii, ca acolo te-ai trezit tu sa te plimbi ? Ce e asa greu sa iti faci o pungulita pentru gunoi si sa iti aduni deseurile pe care le faci, in ea, apoi sa o arunci unde gasesti tomberon, cand revii in oras... din pacate...?
Raspunde

George

Acum 4 luni

@Sergiana Necșoiu Nu ai "dreptul" de ai iesi la gratar. Nu exista asa ceva in nici o constitutie, esti doar lasat sa iesi acolo, de catre autoritati sau proprietarii terenurilor respective.... iar din cauza inconstientilor ca tine, s-ar putea ca intr-o zi sa nu mai putem iesi, nici noi, ceilalti, care nu fac atata mizerie si au bun simt, incat sa isi adune gunoaiele dupa ei, nu sa le lase prin padure. Sper sa vina primariile si sa amendeze crunt, asemenea specimene ca tine, care aduc gunoaie si le arunca peste tot pe unde ajung. Voi sunteti adevaratele scursuri ale societatii, astia care aveti tot felul de "drepturi", dar zero obligatii, zero creier si respect pentru absolut nimic, plus gura mare sa urlati la oricine are cea mai mica cerinta de la voi, de a fi civilizati. Sa speram ca isi revin primariile....Sadu, Rasinari, Gura Raului si altele, ca e o bataie de joc ce se intampla. De ce vi se pare atat de greu sa va adunati gunoiul dupa voi, inconstientilor ? Trebuie sa fii ingrozitor de prost, sa aduci gunoi si sa il arunci prin si pe langa paduri si sa gasesti motiv ca tu nu ai cos de gunoi.... pai cum l-ai adus, il poti si lua, lucrule slab, il pui in masina si il arunci in oras. Daca pui tomberon in padure, a doua zi o sa ai ursi acolo sau alte animale, mult mai civilizate ca voi, dealtfel. Luati-va gunoaiele cu voi, retardatilor...sau mai bine stati acasa si faceti acolo cat vreti, daca n-aveti pic de creier.... e gretos sa trebuiasca sa explici asa ceva unor asemenea termite, in 2021... halucinant.
Raspunde

Anathema

Acum 4 luni

Poti sa iti iei gunoiul acasa. Nu trebuie neaparat sa il lasi pe camp.
Raspunde

Sibian

Acum 4 luni

Ia-ti gunoiul acasa ,doamna Necsoiu ! Unde e problema ? Doar nu e primaria responsabila pentru gunoiele tale !
Raspunde

Un sibian

Acum 4 luni

sunt "cateva" hartii si mult prea multi nesimtiti ca tine!!!!
Raspunde

Cetatean

Acum 4 luni

La Magazinul Dumbrava langa usa principala NU e nici un cos!!!! Si unul singur pana la Teatru.
Raspunde

Mizerabilii

Acum 4 luni

Pai si ti-e greu sa cari o hartie in mana pana gasesti un cos de gunoi ? DUpa capul tau ar trebui sa fie cos de gunoi din metru in metru, ca te rupe lenea, prostia si nepasarea sa iti cari mizeria pana la un cos.... dar gasesti scuze. Pentru faptul ca esti nesimtit si limitat la cap nu gasesti ?.... hai sari ca n-ai fost hranit cum trebuie ca etc etc.... prostii si scuzele. Plus ca aici era vorba de padure si imprejurimi, dar, ma rog... atat poti.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus