Joi,
16.09.2021
Partial Noros
Acum
23°C

Peste 300 de posturi ar putea fi suplimentate la Spitalul Județean Sibiu

Peste 300 de posturi ar putea fi suplimentate la Spitalul Județean Sibiu

Peste 300 de posturi vor suplimenta organigrama şi statul de funcții ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Proiectul de hotărâre se află pentru aprobare pe ordinea de zi a ședinței ordinare care va avea loc la Consiliul Județean Sibiu în data de 29 aprilie. Printre posturile suplimentare se numără și cel de medic epidemiolog, de medic specialist și asistent pentru Unitatea de Primiri Urgențe sau cel de registrator medical pentru Ambulatoriul Integrat. De asemenea, un post vacant va fi transformat, iar o structură din cadrul spitalului va fi desființată, iar posturile vor fi redistribuite în cadrul altei structuri.

În ședința de Consiliu Județean care va avea loc în data de 29 aprilie se va supune la vot aprobarea organigramei și a statului de funcții ale Spitalului Județean Sibiu. Suplimentarea numărului maxim de posturi este cu 301 de posturi, de la 2541,5 posturi la 2842,5 posturi. Posturile suplimentate sunt pentru Compartimentul de Medici și farmaciști rezidenți cu 262 de posturi, Serviciul de prevenire a infecțiilor asociate asistenței medicale cu patru posturi, Laboratorul de Analize Medicale cu 22 de posturi, pentru Farmacie 2 cu un post, Ginecologie I, cu un post, Cabinetul Medicină dentară de urgență cu un post, Compartimentul Studii Clinice și Siguranța Medicamentului cu un post, Ambulatoriul Integrat cu două posturi, Unitatea de Primire Urgențe – SMURD cu șase posturi și pentru Compartimentul Protecția Muncii și PSI, cu un post.

Totodată un post vacant va fi transformat, iar o structură din cadrul spitalului va fi desființată.

Mai jos găsiți posturile suplimentate și justificarea suplimentării acestora așa cum apare în Proiectul de Hotărâre supus aprobării.

➢ Suplimentarea numărului de posturi la Compartimentul de Medici și farmaciști rezidenți, cu 262 posturi de medic rezident. Această suplimentare a fost solicitată deoarece prin Ordinul Ministrului Sănătății nr.2079/07.12.2020 au fost confirmați 329 medici și farmaciști rezidenți cu pregătire în Centrul Universitar Sibiu, în condițiile în care au finalizat pregătirea și au încetat activitatea un număr de 67 medici rezidenți.

➢ Suplimentarea numărului de posturi la Serviciul de prevenire a infecțiilor asociate asistenței medicale cu 1 post de medic specialist epidemiolog, 2 posturi de asistent medical PL și 1 post de infirmieră. Această suplimentare a fost solicitată deoarece volumul de muncă a crescut, anchetele epidemiologice la nivelul spitalului fiind efectuate de personalul din cadrul acestui serviciu. De asemenea personalul din cadrul serviciului efectuează dezinfecțiile terminale la nivelul întregului spital.

➢ Suplimentarea numărului de posturi la Laboratorul de Analize Medicale cu 4 posturi de medic specialist, 1 post de medic primar, 8 posturi de asistent medical, 3 posturi de biolog, 2 posturi de registrator medical, 1 post de brancardier și 3 posturi de îngrijitoare. Solicităm aceasta deoarece este necesar personal în plus ca urmare a dotării spitalului cu un analizor RT-PCR, pentru diagnostic sindromic, cu un analizator de înaltă performanță pentru citometrie în flux și cu un analizor automat ELISA. S-a menționat că personalul aprobat în statul de funcții este la limita minimă prevăzută de Ordinul Ministrului Sănătății nr.1224/2010 privind aprobarea normativelor de personal.

➢ Suplimentarea numărului de posturi la Farmacia nr.2 cu 1 post de îngrijitoare. Această solicitare este motivată de faptul că în prezent în cadrul farmaciei nu este aprobat nici un post de îngrijitoare, deși normativul de personal prevede 1 post de îngrijitoare.

➢ Suplimentarea numărului de posturi la Secția Clinică Obstetrică Ginecologie I cu 1 post de brancardier. Această solicitare este motivată de faptul în prezent nu este aprobat nici un post de brancardier, iar în normativul de personal din Ordinul Ministrului Sănătății nr.1224/2010 este prevăzut 1 post de brancardier.

➢ Suplimentarea numărului de posturi la Cabinetul Medicină dentară de urgență cu 1 post de îngrijitoare, motivate de faptul că în cadrul cabinetului este aprobat un singur post de îngrijitoare iar activitatea în cadrul cabinetului este permanentă, normativul de personal prevăzând un minim de 3 posturi de îngrijitoare.

➢ Suplimentarea numărului de posturi la Compartimentul Studii Clinice și Siguranța Medicamentului cu 1 post de farmacist cu specialitatea de farmacologie clinică, acesta urmând să asigure activitatea de farmacovigilență la nivelul tuturor secțiilor din spital, alături de medicul farmacolog din cadrul Compartimentului Spital în cadrul Compartimentului Studii Clinice și Siguranța Medicamentului. Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a menționat că pentru acreditarea spitalului Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate a solicitat existența a cel puțin unui farmacist clinician, iar în prezent nu există nici un post aprobat.

➢ Suplimentarea numărului de posturi la Ambulatoriul Integrat – fișier, cu 2 posturi de registratori medicali. Solicitarea a fost justificată în vederea implementării programului de programări on-line întrucât în prezent sunt 2 registratoare medicale care efectuează programările în ambulatoriul integrat, la ghișeu iar acestea nu pot asigura și programările on-line.

➢ Suplimentarea numărului de posturi la Unitatea de Primire Urgențe – SMURD cu 2 posturi de medic specialist și 4 posturi de asistente medicale, întrucât la Unitatea de Primire Urgențe se instalează un Computer Tomograf iar pentru buna funcționare a acestui aparat este nevoie de personalul solicitat.

➢ Suplimentarea numărului de posturi la Compartimentul Protecția Muncii și PSI, cu 1 post de referent de specialitate S, gr.I. Această solicitare este motivată de faptul că spitalul este pavilionar, cu clădiri vechi, cu risc mare de incendii, fiind necesar un volum de muncă mare pentru a se asigura protecția salariaților precum și asigurarea siguranței acestora, precum și pentru obținerea avizelor de funcționare. B. Transformarea unui post vacant, după cum urmează :

➢ Transformarea postului vacant de biolog principal din cadrul Serviciului de Anatomie patologică, în post de băieș. Acesta este necesar pentru efectuarea de îmbălsămări, precum și pentru spălarea, îmbrăcarea și cosmetizarea cadavrelor și eliberarea acestora către aparținători. S-a specificat faptul că normativul de personal prevede existanța a minimum 1 post de băieș, în prezent nefiind aprobat nici un post. C. Desființarea unei structuri şi redistribuirea unor posturi ocupate în cadrul altei structuri :

➢ Desființarea Serviciului de Întreținere și Reparații, muncitorii din cadrul acestui serviciu revenind la vechea structură, respectiv în subordinea Serviciului Administrativ Propunerile sus-menționate au fost avizate favorabil de către Comitetul Director al unității sanitare întrunit în data de 16.04.2021.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus