Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

De ce s-a vaccinat Daniela Cîmpean: Îmi este dor să mă duc la părinții mei și să-i îmbrățișez

De ce s-a vaccinat Daniela Cîmpean: Îmi este dor să mă duc la părinții mei și să-i îmbrățișez

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a vorbit în carul unui eveniment online desfășurat astăzi în cadrul instituției, în contextul Săptămânii Europene a Vaccinării, despre motivele care au stat la baza deciziei sale de vaccinare. Între cele personale se numără dorul de părinți și dorința de a-și vedea copiii fericiți, iar printre cele profesionale ridicarea presiunii de pe umerii medicilor care se află în linia I, în lupta cu pandemia de COVID.

În săptămâna 26 aprilie – 2 mai 2021 la nivel european se desfășoară Săptămâna Europeană a Vaccinării – Prevenire. Protecție. Imunizare, proiect ce anul acesta marchează cea de-a 16-a aniversare. Săptămâna Europeană a Vaccinării este o iniţiativă regională condusă şi coordonată de Biroul Regional pentru Europa al OMS şi implementată de Statele Membre ale Uniunii Europene.

Cu această ocazie, la Consiliul Județean Sibiu, a avut loc un eveniment online, intitulat „Fii alături de comunitate, pune umărul pentru Județul Sibiu”. În cadrul evenimentului s-au întâlnit reprezentanți ai CJ, medici specialiști din cadrul spitalelor din Sibiu și din cadrul Direcției de Sănătate Publică, dar și primarii comunelor din județ. Scopul întâlnirii a fost o mai bună informare asupra vaccinării și găsirea unei strategii comune prin care primăriile din județ să înceapă, în parteneriat cu DSP o campanie de vaccinare.

Evenimentul a fost deschis de Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, care a vorbit despre experiența vaccinării și care au fost motivele ce au stat la baza acestei decizii. Aceasta a spus că s-a vaccinat, cea de-a doua doză fiindu-i administrată în urmă cu câteva zile.

„În urmă cu câteva zile am avut rapelul și nu am avut emoții pentru că am ales să am încredere în știință, în cei care cu asta se ocupă. Nu am avut probleme, nu am avut efecte secundare. M-am numărat printre cei foarte mulți care au răspuns bine la acest vaccin”, a spus Daniela Cîmpean.

Președinta CJ Sibiu a vorbit despre motivele care au stat la baza deciziei de vaccinare atât din perspectiva omului de rând, cât și din perspectiva sa de președinte.

„În primul rând, ca simplu cetățean și nu ca președinte de Consiliu Județean, vreau să vă spun că îmi este dor, dar la modul cel mai sincer vă spun, îmi este dor să pot să mă duc la părinții mei, care sunt mai în vârstă și sunt persoane din categoria celor cu risc și să pot să iau în brațe și să îi îmbrățișez și să îi strâng la piept, fără să am teamă că le transmit acest virus. Vreau să-mi văd copiii fericiți. Am două fete adolescente cărora le place să socializeze și îmi e dor să le văd că pot să meargă la o întâlnire cu prieteni fără teamă și fără să aibă întotdeauna din partea noastră atenționări: aveți grijă cât sunteți, să purtați mască sau să nu vă expuneți unii pe alții”, a spus Daniela Cîmpean.

Din perspectiva sa de președintă a Consiliului Județean a spus că-și dorește să se ridice presiunea de pe umărul cadrelor medicale.

„Ca președinte de Consiliu Județean care am în subordine spitalele cele mai mari din județ și mai cu seamă Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu care duce greul acestei pandemii vreau să vă spun că mi-aș dori ca presiunea pe care medicii din spitalul județean o au din cauza cauza cazurilor grave care sunt tot mai multe. Aș dori ca această presiune să fie luată de pe acești oameni care de un an și mai bine sunt pe baricade și sunt în linia întâi a frontului în lupta cu această pandemie. Mi-aș dori ca numărul de decese în județul Sibiu să scadă. Știm că specialiștii ne spun că cei vaccinați vor face o formă mai ușoară a bolii, deci nu vor face formele grave. Acestea sunt analizele făcute de oamenii de specialitate, deci sunt argumente care și pe mine m-au convins că vaccinarea ar trebui să fie răspândită la scară cât mai largă. Din fericire Sibiul și România, în general, și-au organizat bine această activitate de vaccinare și mi-aș dori să continuăm pe linia pe care am pornit”, a mai spus Daniela Cîmpean.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus