O parte dintre microbuzele școlare achiziționate de Consiliul Județean printr-un proiect pe fonduri europene au fost date luni, 25 noiembrie, comunelor pentru care au fost achiziționate. Evenimentul a avut loc la sediul Societății Drumuri și Poduri SA Sibiu, de pe Șoseaua Alba Iulia, și, pe lângă reprezentanții Consiliului Județean, au fost prezenți și o mare parte dintre primarii celor 39 de UAT-uri, precum și reprezentanți ai celor două școli de educație incluzivă unde aceste autobuze vor putea fi utilizate.
Valoarea totală a proiectului este de 35.904.040,44 lei cu TVA, suma integrală fiind obținută de către Consiliul Județean Sibiu din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Astfel, au fost achiziționate 41 de microbuze electrice, fiecare având o capacitate de 8+1 locuri.
Microbuzele sunt dotate cu lift electric pentru persoane cu dizabilități, stație de sonorizare, afișaj electronic, climatizare, încălzire în scaune și volan, un set de anvelope de vară și au o autonomie de 200 km.
Într-o primă fază, au fost predate 33 de microbuze către primăriile: Agnita, Avrig, Cisnădie, Ocna Sibiului, Tălmaciu, Roșia, Marpod, Alțâna, Iacobeni, Bârghiș, Brădeni, Chirpăr, Loamneș, Păuca, Racovița, Turnu Roșu, Boița, Cârța, Cârțișoara, Șura Mică, Slimnic, Axente Sever, Șeica Mare, Bazna, Micăsasa, Alma, Sadu, Râu Sadului, Gura Râului, precum și către centrele școlare nr. 1 Sibiu și Turnu Roșu.
Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a precizat, în cadrul întâlnirii, că alte opt microbuze vor ajunge, în perioada următoare, în Săliște, Orlat, Șura Mare, Laslea, Hoghilag, Merghindeal, Dumbrăveni, Valea Viilor și Arpașu de Jos.
Daniela Cîmpean alături de echipa de proiect
Cheile acestor microbuze au fost predate, într-un gest simbolic, în cadrul evenimentului, mulți dintre primari venind personal să le ridice. Aceștia vor avea obligația de a instala o stație de încărcare, de a asigura personal deservent și de a acoperi cheltuielile de exploatare pentru următorii patru ani.
„Am realizat acest proiect efectiv pentru a veni în sprijinul primăriilor și, implicit, în sprijinul copiilor din județul Sibiu. Bugetul este exclusiv al proiectului atras de Consiliul Județean, însă am avut nevoie din partea primăriilor de implicare pentru a asigura stațiile de încărcare pentru aceste microbuze, personalul care să deservească microbuzele și, bineînțeles, pentru următorii patru ani, cheltuielile necesare. Aici sunt primăriile care au muncit până în acest moment pentru a îndeplini aceste condiții și pentru a putea prelua astăzi microbuzele. Vreau să vă spun că, chiar dacă nu este în atribuțiile Consiliului Județean să asigure investiții pentru învățământul de masă, întotdeauna am considerat că, acolo unde putem să ne implicăm pentru a face bine comunității din județ, trebuie să o facem, deoarece avem o echipă cu adevărat implicată și dornică să facă cât mai mult bine celor care au nevoie”, a spus Daniela Cîmpean în cadrul evenimentului de luni.
În cadrul aceluiași proiect, au mai fost achiziționate alte 15 microbuze electrice, cu o capacitate de 16+1 locuri, care vor fi distribuite către 13 primării și două centre de educație incluzivă.
În total, aproximativ 3.000 de elevi din unitățile de învățământ din județ vor beneficia de aceste microbuze.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: microbuze scolare sibiu , microbuze scolare electrice , foto , video , Daniela Câmpean , Consiliul Județean
Vizualizari: 2361
Ultimele comentarii
Acum 3 ore
Ion
Acum 3 ore
Emil
Acum 3 ore
Sibiu.Adrian
Acum 3 ore
Sibiu.Adrian
Acum 4 ore
Alex