Luni,
20.03.2023
Cer Senin
Acum
15°C

Comisia Europeană a propus reducerea restricțiilor pentru turiștii vaccinați complet

Comisia Europeană a propus reducerea restricțiilor pentru turiștii vaccinați complet

Noile reguli pe care Comisia Europeană le propune se referă la permiterea accesului turiștilor în țările Uniunii Europene, cu mai puține restricții, relatează economedia.ro.

Regulile sunt menite să înlocuiască interdicția generală din prezent ce privește călătoriile neesențiale către UE, care se aplică majorității statelor (în prezent, călătoriile neesențiale sunt permise doar pentru 7 țări cu o situație epidemiologică bună). UE lucrează de asemenea la introducerea unui sistem de pașapoarte de vaccinare care va ușura călătoria pentru cei inoculați sau care poate dovedi că ei au trecut recent prin boală și sunt astfel considerați imunizați.

Astfel, statele membre vor putea accepta turiști care au primit, cu cel puțin 14 zile înainte de sosire, ultima doză recomandată de vaccin autorizat de UE. Statele membre ar putea extinde acest lucru și la cei vaccinați cu un vaccin pentru care a fost finalizat procesul de listare al OMS. În plus, statele membre pot să renunțe și la cerințele privind un test PCR negativ și/sau la carantină pentru călătorii vaccinați din afara UE. Acest lucru ar trebui facilitat odată ce certificatul digital verde propus de Comisie devine operațional.

În schimb, pentru a contra-balansa aceste măsuri de relaxare, Comisia propune un nou mecanism de „frânare de urgență”, care să fie coordonat la nivelul UE și care ar limita riscul ca noi tulpini ale virusului să intre în UE. Aceasta va permite statelor membre să acționeze rapid pentru a limita temporar, atâta vreme cât consideră necesar, călătoriile din țările afectate de aceste noi variante, pentru a pune în aplicare măsurile sanitare adecvate.

Sursa: economedia.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Cetățeanul Es

Acum 1 an

Comisia europeană sa faca bine sa iti reamintească faptul că spațiul comunitar inseamna liberă circulație, atât a capitalului, a mărfurilor cat si a cetățenilor. Cand iau pămînturile, zacamintele, pădurile acestei țări suntem o mare familie, cand e să meargă romanul in afara tarii este condiționat. De ce de la București la Cluj poti merge fără pașaport si pana la Budapesta, Paris sau Milano, nu? Si de ce toate mințile luminate nu au cautat un tratament eficient între atatea medicamente avute pe piata? Arbidolul lui Gigi Becali a stat 6 luni in tir la vama ca acum sa ia drumul Republicii Moldova, Ivermectina atât de eficienta dovedită în Franța, la noi este interzisă, de ce un cetățean francez poate fi tratat si unul roman nu? Si de ce se foloseste Remdesivirul care si-a aratat ineficienta? Doar pt ca guvernul a dat milioane de euro pe el si a îngrășat niște buzunare? Dacă va pasa de răspândirea bolii, ar fi cerut test de anticorpi, acesta este relevant atât în cazul celor care au facut vaccin, cat si a celor care au trecut prin boala, cu simptome sau fără să știe, restul e can-can. De la început miza a fost vaccin, vaccin, vaccin, timpul ne va demonstra de ce.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Marius

Acum 1 an

Gigi du-te la oi! Nici acolo nu-i floare la ureche insa poate te prinzi cum merge treaba ca sa-ti desfasori munca in siguranta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus