Vineri,
18.06.2021
Parțial Noros
Acum
26°C

Constantin Chiriac anunță revenirea Festivalului Internațional de Teatru în formă fizică: Spectacole atât în săli cât și pe Corso sau în Piața Mare

Constantin Chiriac anunță revenirea Festivalului Internațional de Teatru în formă fizică: Spectacole atât în săli cât și pe Corso sau în Piața Mare

Constantin Chiriac, președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu a declarat pentru G4media că ediția din acest an a festivalului, programată pentru 20-29august, va avea loc în formă fizică, în spații obișnuite, dar și online, pentru noi categorii de public.

„Festivalul Internațional de Teatru va avea în acest an poate cea mai complexă formă de până acum. Programul pentru FITS 2021 a fost definitivat, atât pentru partea online, cât și pentru cea cu spectatori. Vom construi speranța împreună cu spectatorii, actorii, artiștii invitați”, a declarat președintele festivalului, Constantin Chiriac, pentru G4Media.ro.

Festivalul a fost mutat între 20-29 august, suprapunându-se astfel cu Festivalul Internațional de la Edinburgh, de asemenea un eveniment foarte mare la nivel mondial.

”Am fost nevoiți să facem acest pas pentru că vrem să avem în mod cert o ediție fizică, să folosim spațiile tradiționale de joc, să jucăm în biserici, piețele mari și mici, la Fabrica de Cultură, pe marea pietonală, acolo unde publicul s-a simțit atât de bine pe parcursul celor 27 de ediții de până acum. Vom avea astfel o formulă hibridă, în care spectacolele pe care le vom juca în săli vor fi transmise online în spații adiționale în România și în lume, în direct. Vom avea alte spectacole în direct de la prietenii noștri care nu vor putea ajunge la Sibiu, dar vor juca special pentru noi în spațiile lor, la ore speciale, din Canada, Japonia, Coreea de Sud, Statele Unite, Elveția, Norvegia, Olanda. Încercăm să ne prezentăm cu toată complexitatea FITS, atât fizic, cât și online”, a adăugat Constantin Chiriac, pentru sursa citată.

Toate celelalte evenimente ale FITS vor avea formulă hibridă, unde vor fi atât participanți fizici, cât și invitați care se vor conecta digital: Bursa de Spectacole, Platforma doctorală, Therme Forum.

Organizatorii spun că vor reveni cu detalii legate de program, în curând.

Vizualizari: 5577

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Dragos

Acum 1 lună

Revine Marele Festival de Circ si De Sifonat Bani Publici. Regia: Clovnul Costache! Spectatori fara voie: noi astia de prin Sibiu, cei care ne platim impoziele...
Raspunde

Alex

Acum 1 lună

Cum mai exact se sifoneaza banii? Haideti cu dovezi. Intreb pentru ca finantarea de la stat (atat central cat si prin primarie) este redusa fata de marimea si complexitatea festivalului (si raportat la alte festivaluri din Romania) iar beneficiile economice (cazari, restaurante, vanzari, imagine pentru oras etc.) aduse in urma FITS sunt si ele calculabile. O simpla urmarire a surselor de finantare pentru festival v-ar arata ca el nu ar avea loc fara finantarile serioase din surse private.
Raspunde

Neluțu O

Acum 1 lună

D-le Alex . Banii sunt sifonați de cum a pornit festivalul. Un actor este plătit cuu salariul minim, de la ,,județ,, pleacă un salariu maxim, iar dacă spui ceva, ești pa !!! Un exemplu : un artist de muzică ușoară este invitat să cînte la un festival cu 10. 000 €, să semneze, dar va primi jumătate. Dacă vrea. Dacă nu, se vor găsi alții. Îmi asum ce scriu, știu caz concret, artist cunoscut, a refuzat , dar a venit să cînte în cluburi în privat, cu chitanță. Același lucru cu artiștii. Chestia e că nu actorii ,artiștii se umplu de bani cît organizatorii !!! Repet, îmi asum, și cine vrea îi dau nume și prenume.
Raspunde

Alex

Acum 1 lună

Ceea ce descrieti dumneavoastra este o fapta penala si, daca aveti cunostinta de o astfel de fapta, dar nu o raportati autoritatilor, sunteti si dumneavoastra responsabil in fata legii. Nu ezitati sa va adresati autoritatilor cu astfel de mesaje, nu in comentarii, pe site-uri.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus