Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Ipocriții

Ipocriții

Nu mai departe de săptămâna trecută, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență vota în orb o hotărâre prin care se reglementa modalitatea prin care vor fi eliminați urșii care vor mai apărea în comunitate.

Turnul Sfatului a descris în detaliu felul în care membrii CJSU au votat fără a vedea exact despre ce e vorba. Au ridicat mâna pentru un proiect pe care nu l-au văzut niciodată. Instituția Prefectului a anunțat că documentul este secret și că singura preocupare a cetățenilor este să sune la 112. În rest, autoritățile se vor ocupa de problemă. Care autorități? Direcția Silvică nu a participat la ședință, iar asociațiile de vânători nu au mai fost chemate la consultări. Probabil că se va ocupa poliția. Cam aceiași oameni care voiau în octombrie 2016 să omoare puiul de urs care teroriza Sibiul cu mașina din dotare.

Reacția celor care acum pozează în ”Je suis Arthur” au tăcut atunci mâlc. Tac și acum. Asociațiile de mediu au înghițit în sec săptămâna trecută și s-au dat la fund. Unii sunt amenințați de autorități să nu mai deschidă gura, alții sunt mult mai atenți în relația cu administrația locală în ultima perioadă. Deontologii de Facebook au tăcut și ei, însă era de așteptat asta. Liderii de opinie locali care se erijează în apărători ai comunității observă și se dau de ceasul morții disecând probleme de țin de fapt de autoritățile naționale. E ușor să dai într-un premier, într-un ministru al Mediului și să pozezi în erou local, un aspru critic al sistemului, atunci când pișcăturile tale nu deranjează de fapt pe nimeni. Să dai în Câțu, tu, un amărât din provincie, nu faci altceva decât să fii unul din mulțime. Un anonim. Dar dacă te apropii mai mult de probleme locale e periculos. Sunt oameni pe care îi cunoști. Îi vizitezi, poate. Sunteți prieteni pe Facebook. Ai nevoie de ei. Faceți proiecte împreună, chiar te finanțează. Atenție mare!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 6258

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

2cents

Acum 2 ani

Sad and true...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus