Luni,
03.10.2022
Partial Noros
Acum
11°C

În Săptămâna Mare copiii Grădiniței „Căsuța Poveștilor” din Sibiu au învățat să dăruiască

În Săptămâna Mare copiii Grădiniței „Căsuța Poveștilor” din Sibiu au învățat să dăruiască

Spiritul sărbătorilor pascale a dus la realizarea unui proiect în care au fost implicați preșcolarii și elevii mai multor școli din Sibiu și prin intermediul căruia s-a adus bucurie și alinare altor copii aflați în situații dificile. Astfel, prin acțiunea comunitară „Easterbox” copiii din Centrul de Plasament pentru Copilul cu Dizabilități „Speranța” Sibiu, Parohia Ortodoxă Cașolț si cei din Gușterița au primit daruri înainte de Paște.

În Săptămâna Mare și în a treia zi de Paște copiii Grădiniței cu program prelungit „Căsuța Poveștilor” din Sibiu, în colaborare cu preșcolarii Grădiniței cu P.P nr. 19 si elevii școlilor gimnaziale Nr. 8 și Nr. 13 din Sibiu au transformat importanța sărbătorilor pascale într-un vis împlinit pentru copilașii din Centrul de Plasament pentru Copilul cu Dizabilități „Speranța” Sibiu, Parohia Ortodoxă Cașolț și cei din Gușterița. Astfel, împreună și sprijiniți de părinții care s-au implicat, s-au strâns peste 300 de cadouri pe care le-au donat copiilor din zone defavorizate.

„Ne-am dorit să aducem o bucurie acestor copilași, deoarece mulți dintre ei au avut mult de suferit din cauza pandemiei. Copiii sunt învățați de mici să dăruiască celor care au nevoie, să dea o mână de ajutor celui neajutorat și să își iubească aproapele. Bucuria și lacrimile din ochii copiilor, care au primit cadourile, au fost cea mai mare mulțumire pe care am putut să o primim în prag de sărbători. Ne bucurăm de impactul pozitiv pe care l-a avut acest proiect și dorim să mulțumim din suflet colaboratorilor, părinților, copiilor și comunității. Anul care a trecut a fost pentru fiecare dintre noi un an cu provocări. Unii le-au depășit mai ușor, alții mai greu. Am avut lecții de viață importante de învățat, una dintre ele fiind iubirea și importanța contactului fizic dintre oameni. În postul Paștelui, cel mai important gest de mărinimie, de bunătate și de considerație față de aproapele nostru, ne deschide porțile nevăzute ale Împărăției Domnului și ne face să ne asemănăm mai mult cu definiția de OM”, spune prof. Anca Bruda, directorul Grădiniței cu P.P „Căsuța Poveștilor” Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Munteanu

Acum 1 an

Bine zis au invatat! Sunt copii de bogatani care nu stiu sa imparta nimic cu nimeni, care cred ca totul li se cuvine.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus