Vineri,
07.10.2022
Innorat
Acum
4°C

Nicio școală din județul Sibiu nu se mai află în scenariul roșu. A doua zi fără cazuri de COVID raportate

Nicio școală din județul Sibiu nu se mai află în scenariul roșu. A doua zi fără cazuri de COVID raportate

De luni, 10 mai, peste 30% dintre elevi vor învăța în sistem on line, anunță reprezentanții IȘJ Sibiu. De la începutul săptămânii viitoare, în funcție de rata de incidență din localități, județul va avea 211 unități de învățământ în scenariul galben și 143 de unități de învățământ în scenariul verde. Nicio unitate de învățământ nu se mai află în scenariul roșu. De asemenea, astăzi este a doua zi consecutivă în care nu s-a înregistrat niciun caz de infectare cu SARS CoV -  2 în școli.  

În conformitate cu ultima hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu privind aprobarea scenariului de funcționare a unităților de învățământ din județ pentru perioada 10 – 14 mai, la nivelul județului Sibiu sunt 211 unități de învățământ în scenariul 2 și 143 în scenariul 1.

Potrivit datelor primite de la IȘJ, în scenariul galben (rata de incidență peste 1 la mie) se află unitățile de învățămând din Cristian, Slimnic, Ocna Sibiului, Cisnădie, municipiul Sibiu, Sadu, Bârghiș, Râu Sadului, Apoldu de Jos, Săliște, Cârțișoara, Loamneș, Șura Mică, municipiul Mediaș, Agnita, Roșia, Brădeni, Iacobeni, Axente Sever, Șelimbăr, Avrig și Marpod. În aceste localități preșcolarii, elevii din ciclul primar, clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anul III profesională, ultimul an al școlilor postliceale și cei din învățământul special se vor prezenta la școală cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie;

De asemenea, este a doua zi consecutivă în care nu a fost raportat niciun caz de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 în rândul preșcolarilor, elevilor și cadrelor didactice din unitățile de învățământ ale județului Sibiu.

De la debutul semestrului II un număr de 131 cadre didactice (68 au desfășurat ore față în față) și 130 preșcolari și elevi (87 dintre ei au participat la cursuri) au fost depistați pozitivi la virusul SARS-CoV-2.

Luni, 10 mai, în județul Sibiu, un număr de 19 542 elevi (30,21%) vor desfășura orele în sistem online.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1017

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Marioara

Acum 1 an

Ce performanta! Las ca sunt majoritatea in scenariul galben!
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 an

bun așa. după ce se vaccinează toți dascălii, putem trimite copii la școală
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus