Joi,
18.04.2024
Ploi Scurte
Acum
5°C

Reacție: Datoriile la Hermannstadt sunt de trei luni, dar clubul nu se desființează

Reacție: Datoriile la Hermannstadt sunt de trei luni, dar clubul nu se desființează

Conducerea AFC Hermannstadt a reacționat în această seară la un articol apărut în Prosport în care se scria că jucătorii nu mai sunt plătiți de cinci luni, iar intenția managementului echipei este de a desființa clubul, în situația în care se va ajunge la retrogradare. ”Restanțele salariale înregistrate la FCH sunt cumulate pe ultimele trei luni, nu pe ultimele cinci luni, așa cum este scris în articol. Conducerea AFC Hermannstadt nu intenționează desființarea clubului, iar în sprijinul acestei afirmații aducem la cunoștință că pe 26 aprilie 2021 au fost achitate mai multe datorii, în valoare de 400.000 de euro, tocmai pentru a obține licențierea pentru sezonul următor. Sunt momente grele pentru scurta istorie a clubului nostru, dar avem încredere că vom trece cu bine! Mulțumim tuturor suporterilor care ne-au transmis încurajări!”, anunță clubul sibian.

”În cea mai mare parte, rămânerea echipei în Liga 1 depinde de fotbaliștii din lot și mai ales de cei care sunt selectați de antrenori să evolueze în cele două meciuri care au mai rămas de disputat în play-out-ul Ligii 1” – AFC Hermannstadt

Prosport a scris astăzi că situația de la formația sibiană e de-a dreptul îngrozitoare din toate punctele de vedere. Jucătorii n-au văzut banii de 5 luni, iar managerul sportiv, Radu Neguț, recunoaște restanțele cu care se confruntă echipa. „Jucătorii au cerut conducerii să fie plătiți. La una dintre ședințele avute, Radu Neguț (n.r. manager sportiv FC Hermannstadt) a venit în vestiar și ne-a explicat de ce nu ne luăm salariile. Ne-a zis în felul următor: «Într-o lume normală trebuia să fiți plătiți, dar noi trăim într-o lume normală?». În momentul ăla toți am rămas șocați. Ce mai puteam spune”, a declarat unul dintre jucătorii lui Hermannstadt, sub protecția anonimatului, pentru ProSport.

Un membru al staff-ului susține că oficialii clubului au transmis tuturor că echipa se va desființa, iar acesta ar fi motivul pentru care nu se vor plăti salariile. „Nouă ni s-a transmis că echipa se va desființa dacă vom retrograda și automat nu ne vom vedea nici salariile. Vă dați seama că și jucătorii sunt un pic tulburați și mulți dintre ei deja au început să-și caute echipe”.

De asemenea, conform publicației, jucătorii se plâng că odată cu venirea lui Radu Neguț în conducerea clubului au apărut mai multe „bisericuțe” în echipă. „Când a venit Neguț la echipă primul lucru a fost să-i ia banderola de căpitan lui Viera și să i-o dea lui Răzvan Dâlbea, că el e cu ei și poate să-i facă pe mai mulți jucători să nu comenteze la deciziile conducerii. Așa cum este și decizia de acum când nu suntem plătiți”. ”Nu înțeleg discuția asta. Eu îți dau un singur răspuns la întrebarea ta. În cei doi ani cât am fost plecat de la Hermannstadt n-am vorbit cu Dâlbea niciodată și trăim în același oraș. Într-adevăr Răzvan e jucătorul cel mai vechi la echipă, dar discuțiile astea nu le înțeleg. Și dacă ar fi Răzvan primul căpitan… oricum sunt 3 căpitani: Viera, Răzvan și Romario. Acum a fost și Petrescu. Sună-l pe Viera și întreabă-l ce relație are cu mine”, a reacționat oficialul sibian, conform Prosport.

FC Hermannstadt e „lanterna roșie” din play-out-ul Ligii 1, cu 20 de puncte, la egalitate cu moldovenii de la Poli Iași.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2961

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Vivi Dragan

Acum 2 ani

Foarte interesant este ca se incearca punerea tuturor nerealizarilor pe capul a doi oameni - Negut si Beza. Echipa este la ora aceasta retrogradata dar principalii vinovati respectiv Rotar si Bacila au disparut din peisaj. Echipa nu va fi desfintata cu o singura conditie - sa pacaleasca din nou primaria sa le dea iara 5 milioane de lei. Daca se prinde doamna primar cu cine are de a face echipa e pa.
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 2 ani

Da, iar Negut si Beza au fost asa de naivi, ce sa povestim... vorbeste lumea ca Beza i-a "lucrat" la greu, impreuna cu petardele din lot, atat pe Ruben, cat si pe Ciobotariu! Cat despre primarita, aceasta stie sigur cu cine are de-a face, dar le mai poate da atatia bani, NUMAI daca se va prelungi starea de alerta si daca de la guvern vor veni banii pentru administratiile locale, ceea ce se petrece foarte greu in ultima vreme!
Raspunde

Yyy

Acum 2 ani

Negut e, din copilarie, un arogant si inchipuit. un jucator mediocru umflat cu pompa (la propriu si la figurat) care acum se crede "conducator". El e maxim conducator de masina pt stapanul lui adevarat, Bani Coman, acel fost jucator care atata timp cat era in activitate spargea mobila si dadea cu pumnul cand nu isi lua banii, iar acum cand si el e "conducator" vine cu povesti de 1001 de nopti si isi tine jucatorii neplatiti. Beza e baiat bun dar pana la urma ce il recoamnda sa conduca o echipa de div I? Bacila e un smecheras pe care primaria l-a pus sa mai dea niste bani inapoi din multele contracte pe care le primeste in fiecare an. In orice caz, la cum arata echipa acum, nu merita sa fie in prima liga.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus