Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Un jandarm sibian a fost medaliat după ce a fost în Afganistan

Un jandarm sibian a fost medaliat după ce a fost în Afganistan

Căpitanul Vlad Alexandru, ofițer în cadrul Jandarmeriei Sibiu, este unul dintre cei patru jandarmi români care s-au întors recent din Afganistan, după ce au participat pentru o perioadă de 6 luni la misiunea NATO - Resolute Support Mission (RSM), de consiliere a forţelor de ordine publică şi securitate afgane. 

În semn de apreciere şi recunoaştere a activităţii desfăşurate, sibianul a primit medaliile NATO non-Article 5 şi US Army Commendation, aprecierea de serviciu întocmită de superiorii americani fiind ,,Outstanding”(Excepţional). În cele şase luni, jandarmul a îndeplinit funcţia de Staff Officer, mai exact a desfășurat activități de pregătire cu noii ofițeri care se alăturau colegilor în misiune. 

„A fost o experiență inedită, la fel ca prima.  Ocazia de a lucra, coopera cu ofițeri din alte state și schimbul de experiență sunt unice. Perioada aceasta dificilă compensează cu satisfacția profesională și cu îndeplinirea obiectivelor pe care mi le-am stabilit în carieră. La final pot spune că a fost o nouă provocare în care i-am învățat pe ceilalți, dar din care am avut de învățat și eu”, a spus căpitanul.

Activitatea de bază a personalului Jandarmeriei Române dislocat în Afganistan a constituit-o mentoratul. Jandarmii români au avut misiunea de a veni în sprijinul forțelor de securitate și instituțiilor afgane prin activități de pregătire, instruire, perfecționare și consiliere. Pentru a participa la această misiune, Vlad Alexandru a trecut mai multe probe de verificare a cunoştinţelor de specialitate, a competenţelor lingvistice în limba engleză, examenul psihologic, cât şi cel medical.

Căpitanul sibian este ofiţer activ în Jandarmerie din anul 2010. A absolvit cursul de pregătire de bază, specialitatea misiuni internaționale – Afganistan în anul 2015. Este a doua misiune internațională la care participă, prima misiune fiind desfășurată în anul 2019.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Zacuscă

Acum 1 an

O stricat banii de geaba prin Afghanistan... acum va iesi la pensie la 40 de ani, pe banii prostilor... asa ca grabiti-va sa mergeti la munca, sa-i platiti omului onorurile. Mercenar pentru americani si civilizatia lor primitiva si medaliat pentru asta... iti vine sa urlii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus