Marţi,
19.10.2021
Ploi Scurte
Acum
8°C

FOTO. Investiții de 11,8 milioane de lei pentru modernizarea și dotarea Spitalului de Pediatrie din Sibiu

FOTO. Investiții de 11,8 milioane de lei pentru modernizarea și dotarea Spitalului de Pediatrie din Sibiu

La Spitalul de Pediatrie din Sibiu se extinde unitatea de primiri urgențe și se dotează ambulatoriile, investițiile fiind de 11,8 milioane de lei, anunță reprezentanții Primăriei Sibiu.

Reprezentanții Primăriei Sibiu anunță extinderea unității de primiri urgențe și dotarea ambulatoriilor din cadrul Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu. Lucrările de la Urgențe nu vor întrerupe activitatea medicilor. Primarul municipiului spune că, în aceeași măsură, spitalul va fi dotat cu echipamente performante și moderne.

„La Spitalul de Pediatrie lucrăm la extinderea unității de primiri urgențe, precum și la dotarea ambulatoriilor, investiții în valoare de 11,8 milioane de lei, asigurate din fonduri europene nerambursabile. Lucrările de la Urgențe se desfășoară fără oprirea activității medicale și de aceea s-au luat măsuri speciale pentru desfășurarea acestora. Vreau să felicit conducerea Spitalului pentru modul în care a gestionat această situație și să mulțumesc personalului medical pentru înțelegere. În paralel achiziționăm echipamente performante și moderne atât pentru Urgențe, cât și pentru ambulatoriile de specialitate, parcurgând procedurile de achiziții publice”, declară Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

30% dintre lucrările pentru extinderea spațiilor destinate unității de primiri urgențe de pe str. Barițiu au fost realizate până acum. Acestea au început în decembrie 2020, iar termenul de finalizare este de 12 luni.

Autoritățile spun că încăperile sunt reabilitate, pe rând, pentru a nu afecta procesul medical.

„Până în prezent s-a reușit modernizarea a 5 încăperi în care se tratează pacienți cu urgențe medicale: s-au refăcut tencuieli și zugrăveli și s-a reabilitat pardoseala prin instalarea de covoare PVC. Au fost introduse circuitele electrice necesare rampelor de fluide medicale și s-a instalat o nouă centrală de tratare a aerului. Primăria a achiziționat deja pentru acest departament un aparat de hematologie modern cu care se realizează analize complete și rapide pentru pacienți. Astfel, diagnosticarea se face mai rapid și mai eficient. Procedurile de achiziție pentru echipamente IT sunt în derulare și urmează să se inițieze procedurile și pentru restul aparaturilor”, se arată într-un comunicat trimis de reprezentanții primăriei.

Se are în vedere recompartimentarea și extinderea spațiului alocat primirii urgențelor la parterul clădirii, instalarea unui sistem de ventilație, climatizare și tratare a aerului, înlocuirea sistemului de distribuție a fluidelor medicale, amenajarea accesului în compartimentul de primiri urgențe, amenajarea unui laborator propriu de analize, dotat cu aparatură performantă și achiziția de echipamente medicale performante.

Se dotează ambulatoriile spitalului

Primăria spune că pentru achiziția de echipamente IT necesare cabinetelor ambulatoriilor a fost semnat contractul, investiția fiind de peste 430.000 de lei.

„S-au cumpărat un sistem de arhivare și prelucrare a imaginilor medicale, un sistem de management al pacienților care va include un sistem de afișaj digital a anunțurilor, precum și calculatoare și imprimante necesare în procesul medical”, se arată în comunicat. 

De asemenea, în luna aprilie a fost semnat și contractul pentru trei ecografe de înaltă performanță care vor îmbunătăți procesul de diagnosticare. Două dintre aceste ecografe vor fi livrate în următoarele săptămâni și vor echipa Laboratorul de Radiologie și Imagistică și cabinetul de endocrinologie și dermatologie. Al treilea ecograf va fi unul portabil, pentru cabinetul de chirurgie. Cele trei echipamente reprezintă o investiție 1,4 milioane de lei.

În prezent sunt în curs achizițiile pentru echipamente de laborator și pentru cabinetele ORL, cel de chirurgie și cel de ortopedie și sunt dotate cabinetele nou înființate, respectiv cel de endocrinologie și alergologie.

„Se vor achiziționa echipamentele necesare pentru înființarea unui laborator de analize ce va deservi ambulatoriul de pe  str. Gh. Barițiu. Spre exemplu, ambulatoriul de dermatologie va fi dotat cu aparate de criocauterizare și tratament cu laser, iar pentru diagnosticare se va achiziționa o sondă ecografică dedicată afecțiunilor cutanate. Datorită noilor aparaturi, medicii chirurgi vor putea genera biopansamente personalizate pentru pacienții cu răni suprainfectate. Pentru cabinetul de gastroenterologie pediatrie se vor cumpăra aparate care să ajute la diagnosticarea pacienților, dar în același timp să fie mai prietenoase cu copiii. O noutate adusă de acest proiect este crearea unui laborator de studiu al mersului pentru pacienții cu probleme ale aparatului locomotor și neurologice”, se mai arată în comunicat.

Autoritățile sibiene anunță și reabilitarea și extinderea spațiilor în care funcționează ambulatoriile spitalului.

„Este vorba de o investiție de peste 1,2 milioane de lei care va începe în luna mai a acestui an. Extinderea Ambulatoriului se va realiza în spațiile în care funcționa înainte Serviciul Administrativ al Spitalului, mutat în 2020 într-un spațiu modernizat de pe str. Ștefan cel Mare. Prin această lucrare se vor amenaja cabinete noi, spații de laborator și tratament, se vor înlocui instalațiile de utilități, tencuielile, pardoselile și se vor reface zugrăvelile. Termenul de execuție a lucrărilor este de 6 luni”, transmit reprezentanții primăriei.  

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus