Marţi,
22.06.2021
Partial Noros
Acum
27°C

”În aer liber se renunţă la mască!” Iohannis a anunțat data de la care se renunță la obligativitatea purtării măștii

”În aer liber se renunţă la mască!” Iohannis a anunțat data de la care se renunță la obligativitatea purtării măștii

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat astăzi că începând din 15 mai "vom avea o relaxare pas cu pas", care va include renunţarea la mai multe restricţii. Printre acestea, renunțarea la obligativitatea purtării măștii în aer liber. "Am elaborat calendarul care cuprinde aceşti paşi până la 1 septembrie, urmând ca la sfârşitul verii să avem o evaluare pentru a stabili măsurile pentru toamnă. Aceste măsuri sunt condiţionate de evoluţia pandemiei şi de gradul de vaccinare. Dacă vrem mai multă relaxare, trebuie să ne vaccinăm. Atât de simplu este. Prima etapă va avea loc în 15 mai, următoarea etapă este 1 iunie, pe urmă 1 august. (...) În 15 mai se elimină portul măştii în exterior cu câteva excepţii - pieţe, târguri şi staţiile de autobuz. (...) În aer liber se renunţă la mască", a spus şeful statului, în această seară, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

De asemenea, el a precizat că tot din 15 mai se elimină restricţiile de circulaţie noaptea şi asupra programului agenţilor comerciali. Totodată, activităţile sportive vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate. ”În interior vom avea de asemenea relaxări care încep majoritatea din 1 iunie", a mai spus Iohannis.

Liber și la nunți, indiferent de numărul invitaților. Dacă aceștia sunt vaccinați

Președintele a anunțat că organizatorii de evenimente în spații închise pot primi la capacitatea maximă a sălilor, dacă participanții sunt vaccinați. Condițiile se aplică pentru nunți, dar și pentru concerte. ”La nunți, botezuri, mese festive – de la 1 iunie pot participa la exterior maxim 70 de persoane. La interior pot participa maximum 50 de persoane. Se renunță la restricționarea numărului de participanți, dacă organizatorii garantează că toți participanții sunt vaccinați. Dacă pe 15 iulie, cineva dorește să organizeze o nuntă în spațiu interior și garantează că toți participanții sunt vaccinați, nu se mai aplică restricția. Similar la sălile de sport. Dacă organizatorul garantează că toate persoanele sunt vaccinate, numărul de participanți poate să crească. Aceste măsuri sunt gândite să ne protejeze, să ne reluăm viața normală și încurajează vaccinarea”, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele Iohannis a avut o şedinţă de lucru cu premierul Florin Cîţu, mai mulţi membri ai Guvernului, cu şeful DSU, Raed Arafat, şi directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, Adriana Pistol.

 

Vizualizari: 1597

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Gigi contra

Acum 1 lună

Deschide scolile, Herr!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus