Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
0°C

Cîmpeanu: fără mască în curtea școlii, de săptămâna viitoare. Se păstrează regula decalării orarului

Cîmpeanu: fără mască în curtea școlii, de săptămâna viitoare. Se păstrează regula decalării orarului

Se poate renunța la masca de protecție în curtea școlii, de săptămâna viitoare, potrivit declarației ministrului Educațeiei, Sorin Cîmpeanu, pentru Edupedu.ro. Acesta a spus că se păstrează în schimb decalarea orarului și implicit a pauzelor.

„Am transmis inspectoratelor că de săptămâna viitoare, în exteriorul școli, în spații deschise se poate renunța la obligativitatea purtării măștii de protecție, dar se păstrează regula pauzelor decalate pentru a evita aglomerația.

Deci regula generală este aceea a posibilității de renunțare la masca de protecție, cu excepția spațiilor aglomerate, pentru a nu transforma curtea școlii în spații aglomerate păstrăm regula decalării programului orar, deci implicit declarării pauzelor, implicit evităm formarea de aglomerări în curtea școlii”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu pentru Edupedu.ro

Regula purtării măștii în incinta școlilor, atât în exterior cât și în interior a fost impusă în 2020, când s-au stabilit primele reguli de acces în școli.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat ieri că începând din 15 mai "vom avea o relaxare pas cu pas", care va include renunţarea la mai multe restricţii. Printre acestea, renunțarea la obligativitatea purtării măștii în aer liber. "Am elaborat calendarul care cuprinde aceşti paşi până la 1 septembrie, urmând ca la sfârşitul verii să avem o evaluare pentru a stabili măsurile pentru toamnă. Aceste măsuri sunt condiţionate de evoluţia pandemiei şi de gradul de vaccinare. Dacă vrem mai multă relaxare, trebuie să ne vaccinăm. Atât de simplu este. Prima etapă va avea loc în 15 mai, următoarea etapă este 1 iunie, pe urmă 1 august. (...) În 15 mai se elimină portul măştii în exterior cu câteva excepţii - pieţe, târguri şi staţiile de autobuz. (...) În aer liber se renunţă la mască", a spus şeful statului, în această seară, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Gigi contra

Acum 1 an

Fix pix! Deschide scolile pt. toate clasele, ministrule!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus