Vineri,
18.06.2021
Parțial Noros
Acum
26°C

Doi cisnădieni carantinați au fost amendați după ce au sfidat autoritățile și au plecat de acasă

Doi cisnădieni carantinați au fost amendați după ce au sfidat autoritățile și au plecat de acasă

Doi bărbați din Cisnădie au fost amendați ieri cu 2.000 de lei după ce au plecat de acasă deși erau în carantină. De asemenea, au fost aplicate peste 40 de sancțiuni contravenționale celor prinși fără masca de protecție sau că au părăsit domiciliul după ora 22, fără motiv.

141 de polițiști au desfășurat joi acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Astfel, au fost verificate 975 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 57 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 223 de mijloace de transport, din care 56 de mijloace de transport în comun. 

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 49 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.500 de lei. Dintre acestea, două sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea carantinei. Este vorba despre doi bărbați în vârstă de 21, respectiv 40 de ani, ambii din Cisnădie, reveniți din străinătate.

De asemenea, au fost aplicate 39 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și 8 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au efectuat 13 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul a produselor alimentare din județul Sibiu. Au fost aplicate două avertismente.

Puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus